Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Nogometni klub Vransko v letu 2013

Nogometni klub Vransko se v iztekajočem letu 2013 lahko pohvali, da smo nadaljevali z uspešnim delom z mladimi nogometaši. Tako je bila sezona 2012/2013, ki se je končala junija, ena najboljših v zadnjem obdobju. Ekipa starejših dečkov U14 je celo prvenstvo nastopala odlično in v svoji skupini prepričljivo osvojila prvo mesto. Tako smo se z ekipo Zreč na koncu pomerili za naslov prvaka  2. LSD, na koncu po izenačeni igri sicer izgubili z 1 : 2, vendar pa si je ekipa v novi sezoni priborila nastopanje v elitni 1. ligi starejših dečkov. To je za našo sredino seveda izjemen dosežek, saj v tej ligi konstantno nastopajo ekipe, ki imajo veliko število otrok v svojih nogometnih šolah - NK Celje, NK Šampion Celje, NK Krško, NK Dravinja, NK Šmartno, NK Šentjur, NK Šmarje ...

 

Prijetno so nas v prejšnji sezoni presenetili tudi naši najmlajši (starost od 7 do 10 let ), selekciji U8 in U10, ki sta v svojih skupinah prav tako osvojili prva mesta. Odličen obisk na treningih, zavzetost in dobro delo tudi v zimskem času se je obrestovalo. Tudi v sami igri so močno napredovali, igra je imela rep in glavo, dosegli so veliko število zadetkov in (kar je najpomembneje) uživali so v tem, kar počnejo.

 Omeniti še velja, da smo se zaradi uspešnega nastopanja omenjenih selekcij odločili selekciji U14 in U10 odpeljati na krajše priprave v našo "staro" bazo Medulin, kjer smo v začetku marca imeli odlične pogoje za trening. Medulin pozimi zares nudi pogoje, ki jih je pri nas v tem letnem času nemogoče zagotoviti – šest travnatih igrišč, pokriti bazen, namizni tenis, fitnes in vse ostalo je garancija, da se lahko na treningih dela vrhunsko. Lahko rečem, da je tudi skupno druženje v teh štirih dneh, skupaj s treningom, na koncu pripomoglo k odličnemu nadaljevanju obeh selekcij in končnemu uspehu v sezoni 2012/2013.

So nas pa zato razočarali mladinci. V začetku sezone so vsi obljubljali, da bodo pridno trenirali, potem pa je polovica fantov sredi sezone prenehala s treningi. Tako smo posledično z velikim številom kazni sezono komaj izpeljali do konca, saj smo morali mladinsko ekipo krpati s fanti iz selekcije U14, kar je vse prej kot recept za uspeh.

V začetku junija je na naših igriščih potekala sedaj že tradicionalna nogometna šola, imenovana Nogometni avtobus, v organizaciji NŠ Mali Šampion iz Celja, ki jo vsako leto odlično organizirata Marjan Kozmelj in Marija Satler. Tudi letos je bila udeležba otrok iz vseh OŠ širom savinjske regije rekordna, zato verjamemo, da se jih bo nekaj priključilo tudi treningom v našem klubu.

V novi sezoni 2013/2014 klub nastopa v tekmovanjih MNZ Celje z ekipami starejših dečkov U15, mlajših dečkov U13, starejših cicibanov U11 in mlajših cicibanov U9. Za ostale mladinske selekcije trenutno ni dovolj igralcev, ki bi bili pripravljeni nadaljevati s treningi.

Ravno obratno je bilo s člansko ekipo. Igralcev je dovolj, vendar klub ne more zagotoviti dovolj denarnih sredstev za pokritje sezone članov. Brez pomoči sponzorjev ali donatorjev je v trenutni situaciji nemogoče izpeljati celotno sezono v pozitivnih okvirih. Seveda bomo naredili vse, da se članska ekipa čim prej vrne na igrišče, po možnosti že prihodnjo sezono, vse pa je odvisno od zagotavljanja vsaj minimalnih finančnih okvirov.

Tekmovalno se nova sezona ni začela tako uspešno kot prejšnja, kar smo tudi pričakovali, saj so se generacije menjale in letos smo ponovno "v vmesnem obdobju", ko otroci v selekcijah niso t. i. izhodni letniki. Tako bo to leto tisto, ko bomo preko treningov poskušali pripraviti podlago za prihodnjo sezono, ko si ponovno lahko nadejamo tudi rezultatske uspehe. Starejši dečki lahko na svoji koži občutijo, kakšna je razlika med drugo in prvo ligo, je pa res, da je bila vsaka tekma boljša. Na takšno nadaljevanje računamo tudi v pomladanskem delu. Mlajši dečki imajo dve moštvi, obe pa sta v jesenskem delu imeli veliko težav in še nista na nivoju lanske sezone, ko je bila sama igra na veliko višjem nivoju. Selekciji najmlajših (U9 in U11) kažeta spremenljive igre. Bolj pomembno je, da se število igralcev veča in da je obisk na treningih dober, tako da se za prihodnost ni bati.

Drugače se klub po svojih najboljših močeh prebija skozi leto, zagotavljanje pogojev za nemoteno izvedbo treningov, sploh pa tekem, zahteva veliko dela. Urejanje zelenic ne odpušča napak, saj moramo zagotavljati redno košenje, valjanje in v poletnih mesecih tudi zalivanje travne ruše. Dobro se zavedamo, da je veliko bolje in kvalitetneje uporabljati dobra igrišča kot pa poškodovana. To se je sploh pokazalo letos poleti, ko nam je suša dobesedno zažgala sicer lepo urejeno travo, poškodbe pa so vidne še pozno v jesen. Zato je eden prvih kratkoročnih ciljev zagotoviti bolj učinkovito zalivanje igrišča, kar pa seveda spet ne bo poceni.

 Nogometni klub Vransko želi vsem srečno, zdravo in uspehov polno leto 2014.

                     

Oglejte si tudi