Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Lovska Družina Vransko

Po 76 letih delovanja se LD Vransko lahko pohvali z bogato zgodovino. Strogo gledano pa prvi zapisi iz kronike župnije Vransko segajo že v leto 1888.

Dejstvo pa je, da tudi v sedanjosti oblikujemo delovanje lokalne skupnosti in aktivno tudi delovanje lovstva na Savinjskem področju.

Z našim delom in nastopom smo postali prepoznavni širše in nastopili v vodstvenih strukturah Savinjsko Kozjanske zveze lovskih družin (SKZLD), območnega združenja upravljalcev lovišč kamniško savinjskega območja (OZUL) in tudi v vrstah Lovske zveze Slovenije (LZS).

Naj kar naštejem Florijan Rojnik je član upravnega odbora in pravne komisije SKZLD ter član upravnega odbora OZUL.

Jager Andrej je član nadzornega odbora SKZLD in OZUL.

Košenina Slavko je član pravne komisije SKZLD in LZS.

Prepoznavnost kvalitetnega dela lovske družine in njenih rezultatov tako omogoča sooblikovanje sedanjosti in prihodnosti slovenskega lovstva. Seveda moramo priznati, da odlično sodelovanje z lokalno skupnostjo in razumevanje tematik in sodelovanje z uporabniki prostora pripomore k tem rezultatom in prepoznavnosti LD. Vsekakor si bomo v LD Vransko še naprej prizadevali za utrjevanju in nadgradnjo teh odličnih odnosov. V septembru natančneje 24.9..2022 ob 14:00 načrtujemo dogodek ki ga že vsi dolgo pričakujemo. Pred lovskim domom LD Vransko na Tešovi bomo pripravili sveto mašo za vse pokojne lovce LD Vransko. Po maši načrtujemo srečanje ob golažu in kapljici z domačini, kmeti, lastniki zemljišč, uporabniki prostora, skratka vsemi, ki imajo željo in voljo podružiti se z lovci LD Vransko. Vabljeni v čim večjem številu.

Oglejte si tudi