Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
13°C
5°C
JUTRI
13°C
-1°C

Kako varčevati za svoje želje

Denar. Tako zelo pomemben, da brez njega ni mogoče preživeti, kaj šele živeti, a je pogovor o njem še vedno pogosto tabu tema. Mnogo odraslih nas je, ki o finančni pismenosti vemo (veliko) premalo. O tem nas niso poučili niti v šoli niti ni bil del domače vzgoje. Za marsikoga je denar nujno zlo, vendar je denar odlično orodje za doseganje ciljev in uresničevanje želja.

Prav zato smo v soboto, 11. septembra, izvedli delavnico z naslovom Kako varčevati za svoje želje, ki je bila namenjena otrokom med 6. in 12. letom. Finančna svetovalka Iris Addaline nas je popeljala skozi zgodovino denarja, zakaj je sploh nastala potreba po »papirnatih lističih«, pogovarjali smo se o tem, ali že varčujemo, na kakšen način to počnemo in predvsem zakaj. Predstavila nam je veliko različnih možnosti, kako oz. kam lahko varno shranimo svoje prihranke in jih morda tako še povečamo. V rokah smo lahko držali celo čisto pravo naložbeno zlato in srebro.

V drugem delu delavnice, ko smo že ugotovili, katere so naše finančne želje za bližnjo in daljno prihodnost, smo uporabili vso svojo brezmejno domišljijo, si drznili sanjati ter te želje narisali. S pomočjo animatorjev pa smo nato postavili finančni cilj tudi v številkah.

Potrudili smo se znanje »za odrasle« otrokom prenesti na njim zanimiv, predvsem pa razumljiv ter ustvarjalen način. Ker je bilo zanimanje veliko, bomo delavnice na to temo izvajali tudi v prihodnje, tako za otroke kot tudi za odrasle.

Delavnico je financirala Banka Slovenije.

 

Animatorji Medgeneracijskega centra Vransko 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi