Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
20°C
-1°C
NED.
22°C
2°C
Deli
2539

Iz dnevnika konjeniškega društva

Listje na drevju že dobiva jesenske barve, že diši po pečenem kostanju, živo srebro na termometru pa se ne dvigne več tako visoko, zato naj nas  pogrejejo spomini na poletje.

V KD Jerinov hlev smo med počitnicami organizirali štiri termine Konjičkovih počitnic, dva v juliju in dva v avgustu. Obiskalo nas je kar 45 otrok iz vse Slovenije, nekaj tudi iz sosednje Italije.

Tudi letos smo raziskali jamo Škadavnico. Pri tem smo sodelovali z jamarji iz Društva Center jamskih doživetij, ki so nam predstavili podzemni svet s poudarkom na Škadavnici. Lovili smo rake, pupke in druga vodna bitja v bližnjem hudourniku Globočka, se igrali skrivalnice, v maneži smo postavili igrišče za velik človek ne jezi se, imeli štafeto čez različne ovire, skakali v vrečah, metali podkvice, se zabavali z vodnimi igrami in iskali skriti zaklad. Med tednom so udeleženci likovno ustvarjali – barvali majice, konje, izdelovali rože iz jajčnih škatel, vaze iz papirnatih rolic, pletene slike, mini spominsko knjigo ... Otroci so spoznali,  kako ravnati s konjem – čiščenje, priprava na jahanje, vodenje ... Zadnji dan je lahko vsak pokazal,  kaj se je naučil.

 

Poleg konjičkovih delavnic so se Cann Velikan, poglavarka Jerca, šaman Tadej in Indijanka Viktorija našemili v indijansko pleme in se udeležili Vranskega pustnega karnevala. Pripravili smo nekaj praznovanj rojstnega dne, Bloom, Ajda in Cann so se udeležili Vetra v laseh, Bloom je presenetila otroke na pohodu do Škadavnice,  Sky se je udeležil tekmovanja v preskakovanju ovir v Velenju, Cann pa se je udeležil povorke na Šentjurskem sejmu v Taboru in obiskal Pivo in cvetje v Laškem.

 

Leta in naših dogodivščin  pa še ni konec. Dvajsetega oktobra se bomo člani srečali na kostanjevem pikniku, 30. oktobra pa se bomo spremenili v strahce in počeli razne vragolije, jahali in ustvarjali. Lepi dnevi so rezervirani za jahalne urice. Vabljeni, da se nam pridružite. Se vidimo.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi