Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Finančna pismenost za vse generacije

Z izvedbo delavnice Ponastavimo svoje finance v letu 2023 smo 22. februarja zaključili cikel šestih izobraževanj oziroma delavnic s področja finančne pismenosti.

Začeli smo z najmlajšimi. Prva delavnica je potekala v sklopu Poletnih počitniških animacij. Na njej smo s pedagoginjo in (sedaj) finančno svetovalko Iris Addaline razmišljali o tem, zakaj potrebujemo denar oziroma zakaj je pomemben, si postavili prve finančne cilje ter si izdelali povsem unikatne hranilnike. Novembrska delavnica je bila namenjena osnovnošolcem, ki so spoznavali svet osebnih financ. Tretje predavanje pa je Iris namenila še odraslim. Predstavila je pomen naložb v plemenite kovine ter trenutne in prihajajoče trende na tem področju.

Ostale tri delavnice je izvedla psihoterapevtka in finančna coachinja Karolina Jovanoska. Prvo srečanje Upravljanje osebnih in družinskih financ je bila osnova prepoznavanja lastnega odnosa do denarja ter spremljanja osebnih in družinskih prihodkov in izdatkov. Naslednja, Finančno neodvisna ženska, je bila rezervirana izključno za nežnejši spol. Govorile smo o stereotipih, predsodkih in vlogi ženske danes pri služenju svojega denarja. Zaključili pa smo s ponastavitvijo t. i. »finančnega termostata« ter postavitvijo osebnih finančnih ciljev  za to leto. Na vsaki delavnici smo enega od udeležencev tudi nagradili z naložbenim srebrnikom ali individualnim finančnim coachingom.

Delavnice je v celoti financirala Banka Slovenije, za udeležence so bile brezplačne.

Če nam ponovno uspe pridobiti razpisna sredstva, z delavnicami na to temo nadaljujemo jeseni.

 

Medgeneracijski center Vransko

Oglejte si tudi