Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Veterani se ne dajo

 Na igrišču za Športno dvorano Vransko na Vranskem  je  potekalo 4. tradicionalno tekmovanje in druženje desetin  gasilcev veteranov. Veterani so se pomerili v izvedbi mokre vaje  z več kot 80 let starimi ročnimi in motornimi brizgalnami, ki so še vedno  lepo vzdrževane in tehnično brezhibne.

Na pokalnem tekmovanju, ki šteje tudi za pokal Savinjsko-Šaleške regije, je sodelovalo 17 desetin  iz 11 društev Savinjsko-Šaleške regije in Dolenjske. Sodelujoči so svojo staro tehniko pripeljali na prireditveni prostor z avtomobili, na vozovih, s konjsko vprego ali s starimi traktorji. Najprej so vsi sodelujoči pristopili pred komisijo, ki je ocenila avtentičnost, vrsto in starost tehnike, opreme ter izvirnost oblačil z različnimi dodatki k uniformam. Vsa predstavljena tehnika in oprema je morala biti čim bolj skladna z duhom časa in v vaji tudi uporabljena. Moške in ženske desetine so pokazale izredno tekmovalnost in željo po čim hitrejši in popolnejši izvedbi mokre vaje. 

V ženski kategoriji motorne brizgalne so bile najboljše tekmovalke iz PGD Kapla-Pondor, za njimi so se uvrstile veteranke iz društva Šoštanj mesto. Pri ročnih brizgalnah je zmagala ekipa Ljubno-Savinja, Šoštanjčanke so bile druge.  V moški kategoriji  motorne brizgalne so se najbolje odrezali veterani iz PGD  Paška vas, sledi Šoštanj mesto … 4. Kaplja vas, 5. Gotovlje, 6. Kapla-Pondor.  Z ročnimi brizgalnami so bili najboljši veterani  Požarne brambe Vransko, PGD Braslovče pa je zasedlo tretje mesto.

 

                                                                                  

 T. Tavčer

Oglejte si tudi