Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
22°C
4°C
NED.
25°C
6°C
Deli
2603

Starejši obujali spomine

Občina Vransko je v sodelovanju z Župnijsko karitas in Občinskim odborom Rdečega križa Vransko četrto nedeljo v septembru pripravila tradicionalno srečanje krajanov, starih sedemdeset in več let. Teh je v Občini Vransko 372, srečanja pa se je udeležila dobra tretjina.

Naprej so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Mihaela in prisluhnili sv. maši, ki sta jo darovala upokojeni župnik Vlado Rutar in  župnik Jože Turinek, nato pa so z družabnim delom nadaljevali v Športni dvorani Vransko.

Starejše je sprejel župan Franc Sušnik, se z vsakim  posebej rokoval,  predsednica OO RK Vransko Breda Čvan pa je vsakemu izročila nagelj. V nagovoru je med drugim povedal, da so tovrstna srečanja zelo dobrodošla, saj se  starejši med seboj pogovorijo in obujajo spomine na čase, ko so skupaj ustvarjali utrip kraja. Še posebej pa je z izbranimi besedami pozdravil tiste, ki so se srečanja udeležili prvič.
Tudi v prihodnje bo občina za potrebe starejših v proračun namenila sredstva za takšne in podobne prireditve za starejše. Spomnil jih je, da  je v letošnjem letu ZKŠT Vransko pripravil abonma šestih komedij oziroma veseloiger amaterskih gledaliških skupin, starejše je povabil tudi, da obiščejo knjižnico, ob koncu nagovora pa  je  vsem zbranim zaželel veliko zdravja ter da se prihodnje leto zopet srečajo.

Srečanje so s  kulturno-zabavnim programom popestrili Otroška folklorna skupina OŠ Vransko-Tabor pod mentorstvom Brede Čvan, Folklorna skupina Vransko in ansambel Franc Zupan s prijatelji, prireditev pa je povezovala Suzana Felicijan. Na kosilo je vse skupaj z blagoslovom in molitvijo povabil župnik Jože Turinek.


                                                                                                                T. T.

             

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi