Bliža se čas, ko bomo spravljali pridelke iz vrta in njive za ozimnico. S stanovalci smo letos zasadili del vrta gospoda Turineka. Sedaj že pridno pobiramo pridelke. V torek, 27. avgusta, pa smo se lotili priprave čisto domače vegete. Preizkušen recept je priskrbela delovna terapevtka Saša. Rdečo papriko so nam priskrbele kuharice, paradižnik sta Anica in Saša prinesli od doma, vse ostalo pa smo pobrali z naših gredic. Najprej smo vse zunaj pri vrtu skrbno očistili blata in smeti. V jedilnici smo zelenjavo olupili, jo narezali na drobno, potem pa zmleli na drobne koščke. Vse skupaj smo premešali, začinili s soljo in postavili na hladno za 24 ur. Naslednji dan po kosilu pa smo našo vegeto razdelili v kozarce. Kuharice jo bodo zdaj uporabljale pri kuhanju. Bili smo pridni – pripravili smo 19 kg mase, s katero smo napolnili v 21 kozarcev za vlaganje in 8 malih frutek kozarcev. Če vas zanima recept, se oglasite k nam na obisk in vam ga zaupamo.
Stanovalci pripravili domačo vegeto
Oglejte si tudi
Objavljeno:
V polnem teku
Objavljeno:





