Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje starejših na Vranskem

 

Občina Vransko je v sodelovanju z Župnijsko Karitas in OO RK Vransko ter ZKŠT v Športni dvorani Vransko organizirala tradicionalno srečanje starejših občanov, starih sedemdeset in več let. Od več kot tristo povabljenih se jih je srečanja udeležila slaba polovica. Udeleženci so se najprej zbrali v župnijski cerkvi sv. Mihaela pri sv. maši, ki sta jo za starejše darovala upokojeni nekdanji župnik na Vranskem Vlado Rutar in sedanji župnik Jože Turinek, nato pa so z družabnim delom srečanja nadaljevali v Športni dvorani Vransko.

Starejše je pred vhodom v dvorano sprejel in se z vsakim posebej rokoval župan občine Vransko Franc Sušnik, nato pa jih je nagovoril in v uvodu pozdravil vse, še posebej pa častnega občana, upokojenega župnika Vlada Rutarja, ki je svoj mir našel v Našem domu na Vranskem. V nadaljevanju je med drugim povedal, da so tovrstna srečanja zelo dobrodošla in verjame, da vsem veliko pomenijo, saj se srečajo prijatelji in znanci in si izmenjajo izkušnje ter obujajo spomine na čase, ko so skupaj ustvarjali utrip kraja. »K uspešnemu razvoju občine, letos mineva 15 let od ustanovitve, ste pripomogli tudi vi, zato se vam iskreno zahvaljujem. Vsakoletno srečanje za starejše pa je priložnost, da se med seboj pogovorite, poveselite, skratka, da se imate lepo med svojimi vrstniki tudi danes,« je ob koncu dejal župan Franc Sušnik.

Za popestritev srečanja so s krajšim kulturnim programom poskrbeli mlajši otroški pevski zbor OŠ Vransko, ki ga vodi Danijela Jeršič, vokalna skupina Solo, baletni plesalki Maša Veler in Ana Logarr ter ansambel Stoj pa glej.

                                                                                                             T. Tavčar

Oglejte si tudi