Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
1°C
-4°C
JUTRI
5°C
-2°C
Deli
1931

Priznanja proizvajalcem mleka tudi iz Občine Vransko, kraljica Ida Simončič

Mlekarna Celeia, ki v tem letu praznuje 30 let blagovne znamke Zelena dolina, je v dvorani Doma II. slovenskega tabora v Žalcu podelila priznanja največjim proizvajalcem mleka. Krono nove mlečne kraljice  je prevzela 22-letna Ida Simončič iz Podsrede. V kulturnem programu so nastopili citrarka Jasmina Levičar, pevka Mateja Bobek in stend up komik Boštjan Ogorevc Pižama, program pa je vodil Boštjan Romih.

Zbrane je uvodoma nagovorila v imenu gostitelja direktorica KZ Gotovlje  Andreja Jelen Prislan, nato pa  direktor mlekarne Marjan Jakob, ki je med drugim dejal, da  v Mlekarni Celeia odkupujejo z lastnega odkupnega območja od 17 kmetijskih zadrug. Vse mleko, ki ga kot osnovno surovino dnevno pripeljejo v mlekarno, je slovensko. V letu 2016 so odkupili malo manj kot 100 milijonov litrov slovenskega mleka, kar je za 3 odstotke več kot leto prej.

Direktor Mlekarne Celeia Marjan Jakob je poudaril: "V letu 2016 smo ustvarili 55 milijonov evrov prihodkov. Kar 74 odstotkov prodaje je bilo ustvarjeno na domačem slovenskem trgu, 26 odstotkov pa na tujih trgih. Poslovno leto smo v Mlekarni Celeia sklenili s pozitivnim poslovnim rezultatom."
Zbrane je nagovorila tudi državna sekretarka z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Danijela Strniša.

V nadaljevanju so podelili priznanja zvestim proizvajalcem mleka. Največji proizvajalec med kmetijskimi zadrugami je Koroška kmetijsko-gozdarska zadruga, ki je v preteklem letu za Mlekarno Celeia proizvedla in prodala kar 27.094.182 litrov mleka, med posameznimi proizvajalci mleka sta vodilna Harald in Nina Konečnik iz Šentjanža pri Dravogradu z 1.160.462 litri mleka.

Kmetijska zadruga Vransko pa je lani odkupila 1.779.998 litrov mleka. Med tistimi, ki so ga pridelali v Občini Vransko največ, pa so: Andrej Brišnik 395.688, Rudolf Savinek 253.318, Franc Reberšek 180.473, Robert Kladnik 137.788 litrov itd.

V drugem delu srečanja so v Mlekarni Celeia razglasili zmagovalko 10. izbora za mlečno kraljico Zelene doline Slovenije 2017/2018. Kronanje mlečne kraljice  je opravil predsednik Nadzornega sveta mlekarne Marjan Pušnik. S svojim znanjem o kmetijstvu in mlekarstvu si je krono prislužila 22-letna Ida Simončič iz Podsrede.

                                                                                                                                                                              T. T.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!