Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

PES NAPADEL ŠTIRILETNICO

V četrtek, 24. 7. 2014, je okrog 8. ure zjutraj nemški ovčar na parkirišču vrtca napadel 4-letno deklico, ki jo je mati pripeljala v vrtec. Ko je mati parkirala, je prišel do avta pes, ki ga je odgnala, šele nato pa je izstopila hči. Na poti do vhoda se je pes vrnil, se kljub odraslim ljudem v bližini zapodil za deklico in jo podrl na tla. Kljub takojšnji pomoči odraslih je deklica utrpela tri ugrize v nogo. Na tem mestu je potrebno izpostaviti reakcijo dveh očetov varovancev vrtca, ki sta v dani situaciji ohranila prisebnost in odreagirala tako, da je eden zagrabil deklico in jo odnesel v avto, drugi pa pridržal psa toliko časa, da je uslužbenka vrtca prinesla ključe in so psa odstranili s parkirišča. Mati je nato deklico odpeljala v zdravstveni dom, kjer so jo napotili v bolnišnico. Tam so deklici oskrbeli rane, nato pa je morala vsak dan hoditi  na prevez.

Psa so do prihoda policistov, lovca in veterinarja zaklenili na igralno površino pred vrtcem. Tam je ugriznil še lovca. Prisotni strokovnjaki čipa pri psu niso našli, kljub poizvedovanju tudi ne lastnika, zato so odredili odvoz v zavetišče Zanzani iz Dramelj. Obvestilo o iskanju lastnika psa so občinske službe objavile tudi preko spletnih medijev, tako da  se je ta kasneje sam javil na Občino Vransko. Povedal je, da se je pes ponoči utrgal z verige in odšel od doma.

Ta primer se je za deklico glede telesnih poškodb končal dokaj »srečno«, jo bodo pa psihične (strah) verjetno spremljale vse življenje. Da bi takšne in podobne dogodke, v katerih so najpogosteje največje žrtve prav otroci, preprečili, ponovno opozarjamo lastnike psov, da poleg ustrezne oskrbe, le-teh ne puščajo, da se prosto gibljejo. V primeru, da opazijo, da se je pes utrgal z verige ali preskočil ograjo, naj takoj ukrepajo. Upravičene so tudi pritožbe občanov nad lastniki psov, ki le-te sprehajajo brez povodca oz. jih peljejo le toliko od doma, da se onečedijo na tuji parceli ali  s tacanjem delajo škodo na posevkih. Vsak, ki se odloči za psa, naj premisli, če je zanj sposoben skrbeti v celoti.

 

Oglejte si tudi