Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

Parada učenja, široka paleta različnih vsebin

V sredo, 15. maja, je v telovadnici na UPI – ljudski univerzi Žalec potekala Parada učenja 2019. Žalska parada je ena od sedemnajstih, ki se je v Sloveniji zgodila na isti dan. Že sedmič je parado organizirala UPI – ljudska univerza Žalec v sodelovanju s skoraj 25 partnerskimi organizacijami.
Parado učenja so otvorili Janko Kos  župan Občine Žalec, Urša Zgojznik – predsednica društva Ekologi brez meja in Slovenka leta 2018, mag. Andrej Sotošek – direktor Andragoškega centra Slovenije ter Franja Centrih, direktorica UPI – ljudske univerze Žalec.

Poleg bogatega kulturnega programa in predstavitev organizacij po stojnicah so istočasno potekale delavnice, ki so bile namenjene udeležencem. Ti so se lahko preizkusili v Tai Chi-ju, gasilskih veščinah, vajah za ravnotežje, likovnih delavnicah, izdelovanju rož iz krep papirja ter v mnogih drugih delavnicah.

Parade učenja so se udeležili otroci enot Vrtcev Žalec, šolarji in učitelji, srednješolci, študentje, udeleženci v izobraževanju odraslih, člani društev univerz za tretje življenjsko obdobje …

Parada vsako leto popestri dogajanje v  lokalnem okolju in poveže različne akterje, ki v Spodnji Savinjski dolini skrbijo za rast in širjenje znanja. Zato ne gre le za praznovanje in promocijo vseživljenjskega učenja, ampak tudi za spodbujanje sodelovanja, druženja in medsebojnih izmenjav, ki jih v sodobni družbi vse bolj pogrešamo. Parada učenja s svojo barvitostjo, navdušenjem in iskrivostjo tako najbolj neposredno razblinja mit o neprivlačnosti učenja.

Z gotovostjo lahko potrdimo, da je letošnja Parada učenja v Žalcu ponudila široko paleto različnih vsebin in tako omogočila prebivalcem lokalnega okolja večje zavedanje o izobraževalni in prostočasni ponudbi za vse generacije.  

                                                                                                                                                   T. Tavčar

 

Oglejte si tudi