Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Oratorij Vransko 2012

Tap...top...tap...hahaha. "Grem jaz"... top...tap...top...hihi.

Topotanje nožic, nogic in nog, ki so ga spremljali otroški smeh, nasmejana lička, prave umetnine, ki so nastajale izpod prstov naših malih umetnikov, z veseljem zapete pesmice in seveda stavek: "Grem jaz." To in še mnogo drugih stvari je bilo opaziti in slišati v zadnjem tednu junija na Vranskem, kjer je letos že tretje leto potekal oratorij.

Animatorji smo se v ponedeljek zjutraj zbrali v domači cerkvi sv. Mihaela na Vranskem, da bi oratorij pričeli z božjim blagoslovom. Po darovani sveti maši smo se odpravili do osnovne šole na Vranskem, kjer smo pričakali otroke. Na začetku smo skupaj dvignili zastavo, odpeli himno, gospod Janez Turinek pa nam je podelil božji blagoslov in oratorij »Grem jaz« 2012 se je veselo pričel.

Letošnja rdeča nit oratorija je bila zgodba o Mariji Dominiki Mazzarello, soustanoviteljici Hčera Marije Pomočnice. Vsak dan so animatorji igrali odlomke in tako otrokom na zabaven in zanimiv način prikazali pomembnješe trenutke njenega življenja. Marija Dominika Mazzarello je bila vedno pripravljena priskočiti na pomoč in tako je njeno geslo »Grem jaz«, tudi glavno geslo letošnjega oratorija.

Prvi dan je vedno zelo razgiban, saj se otroci in animatorji spoznavamo med seboj. Da pa vse poteka kar se da usklajeno, smo se že prvi dan razdelili po skupinah, ki so bile naše oratorijske družine skozi ves teden.Tako smo ves teden prepevali, molili, plesali, se igrali, ustvarjali, se pogovarjali in zabavali.

Letošnje leto nam je bilo končno namenjeno tudi lepo vreme, zato smo si v petek lahko privoščili izlet na kmetijo Felicijan, kjer so otroci jahali konje, pekli hrenovke in uživali v naravi. Gospod Janez Turinek je z nami v naravi daroval sveto mašo, kar je bilo še posebno doživetje.

Po izletu so otroci prijetno utrujeni odšli domov, animatorje pa je čakal animatorski večer, kjer smo ob pesmi in igri strnili občutke preteklega tedna in naredili načrt za naš zadnji oratorijski dan.

In kar prehitro je prišla sobota. Zadnji oratorijski dan je vedno malce drugačen kot ostali dnevi. Tako smo zjutraj skupaj z otroki dvignili zastavo, potem pa se v skupinah pripravljali na sveto mašo in prihod staršev. Animatorji so staršem in vsem udeležencem oratorija predstavili še zadnji odlomek igre iz življenja Marije Dominike Mazzarello, zapeli smo oratorijsko himno in uradni del oratorija zaključili s sveto mašo, ki jo je skupaj z nami še zadnjič na oratorjiju 2012 daroval gospod Janez Turinek. Ob dobrotah, ki so jih pripravili starši, smo še malce poklepetali in obudili spomine na najzanimivejše dogodke oratorija.

Hvala vsem, ki so v slogu Marije Dominiki Mazzarello rekli »Grem jaz« in omogočili oratorij 2012. Župniji Vransko, župniku Jožetu Turineku za vso pomoč in podporo, gospodu Janezu Turinku za sodelovanje in vse darovane svete maše, Občini Vransko, Osnovni šoli Vransko, kmetiji Felicijan in pekarni Brglez.

V svojem imenu in imenu vseh animatorjev pa se zahvaljujem tudi našim staršem, ki nam vedno priskočijo na pomoč, ko jo potrebujemo. Hvala vam, ker ste vedno tu za nas!

Oglejte si tudi