Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
1°C
-4°C
JUTRI
-2°C
-3°C
Deli
2603

Odprtje in blagoslov učnega čebelnjaka

V sklopu praznovanja praznika Občine Vransko in v počastitev 20. maja, svetovnega dneva čebel, so v šolskem vrtu odprli in blagoslovili nov učni čebelnjak Osnovne šole Vransko- Tabor. Na šoli že drugo leto deluje čebelarski krožek. V lanskem letu so učenci dali pobudo za izgradnjo šolskega čebelnjaka. Pobudi mladih čebelarjev sta prisluhnila tudi Čebelarsko društvo Vransko in Občina Vransko in ga tako v petek, 18. maja, predali namenu.

Uvodoma je zbrane nagovoril predsednik Čebelarskega društva Vransko Janez Koprivšek. Nekaj besed je namenil novemu čebelnjaku, ki je postal učni center čebelarskega krožka na OŠ Vransko-Tabor. Povedal je, da je zgrajen iz macesnovega lesa, v njem je naseljena že prva čebelja družina in v njem je tudi učilnica za praktični pouk. Zahvalil se je vsem, ki so kakor koli pomagali pri gradnji, še posebej Občini Vransko. Člani društva in drugi so pri gradnji opravili več sto ur prostovoljnega dela. V imenu Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) je govoril njen podpredsednik Janez Vencelj, ki je poudaril, da smo Slovenci narod čebelarjev. Dobro poznamo čebele in njihovo vlogo v naravi. Cenimo čebelje pridelke, v čebelarstvu pa smo svetovna velesila in kot taki prepoznavni in priznani po vsem svetu. Na pobudo ČZ Slovenije smo 20. maja praznovali prvi svetovni dan čebel. Svoje misli o čebelah in zahvalo donatorjem je dodal tudi župan Občine Vransko Franc Sušnik, blagoslov pa je opravil domači župnik Jože Turinek. Za domiselni kulturni program  so poskrbeli učenci čebelarskega krožka OŠ Vransko-Tabor.

Čebelnjak so s prerezom traku  predali namenu član čebelarskega krožka Jure Kropec,  predsednik ČD Vransko Janez Koprivšek, ravnateljica OŠ Vransko-Tabor Majda Pikl in župan Občine Vransko Franc Sušnik, ki je nato ključe čebelnjaka izročil ravnateljici Majdi Pikl.

                                                      
                                                                                                                                                       T. Tavčar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij