Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
26°C
12°C
JUTRI
23°C
14°C
1983

Odprt Center za krepitev zdravja

V Žalcu so v ponedeljek, 11. novembra, odprli prizidek k zdravstvenemu domu Žalec – Center za krepitev zdravja, v katerem bodo izvajali preventivne programe za občane šestih spodnjesavinjskih občin. Vrednost investicije znaša nekaj več kot 641.000 evrov, od tega je nepovratnih sredstev 438.000 evrov, neto površine v novem prizidku pa je 234 kvadratnih metrov Delo je izvedlo podjetje Halomojstri, d. o. o., Polzela s podizvajalci. S prerezom traku so ga predali namenu župan Občine Žalec Janko Kos, direktorica ZD Žalec dr. Hana Šuster Erjavec in vodja centra Rok Repas.

Na slovesnem odprtju sta številne, ki so se zbrali, med drugim tudi župani in podžupani spodnjesavinjskih občin, nagovoril župan Janko Kos, nato pa še direktorica ZD Jožeta Potrate Žalec dr. Hana Šuster Erjavec. V krajšem kulturnem programu pa so nastopile baletke GŠ Risto Savin Žalec.

Z investicijo so pridobili dodatne prostore, namenjene izvajanju dodatnih dejavnosti Zdravstvenega doma Žalec. Ključni del predstavlja ureditev telovadnice, sestavni del projekta pa je tudi ureditev spremljajočih prostorov (garderobe, pisarne, shramba, pisarne, sanitarije), ki so funkcionalno povezani z izvajanjem medicinske dejavnosti. Izjemno pomemben del investicije predstavlja tudi ureditev klančine, ki omogoča lažji in prijazen dostop za vse gibalno in senzorno ovirane osebe (invalide, poškodovane, starejše ljudi in starše z otroškimi vozički). Občina Žalec je uredila tudi dodatne ukrepe zunanje ureditve objekta s  parkirišči  in prometne ureditve z navezavo na obstoječo lokalno prometno infrastrukturo.

Cilji, ki jih dosegajo z izvedbo investicije, je pridobitev ustreznih kapacitet Zdravstvenega doma Žalec za izvajanje nadgrajenih preventivnih pregledov, in sicer:  zagotovitev ustreznih prostorov za izvajanje nadgradnje preventivnih programov, zagotovitev funkcionalno-tehnološko sodobnih in dodatnih delovnih prostorov za izvajanje zdravstvenih dejavnosti, ki ji ZD do sedaj še ni izvajal, zagotovitev potrebnih spremljajočih prostorov, namenjenih zdravstvenemu osebju in pacientom, zagotovitev tehnično in funkcionalno ustreznega dostopa do prostorov z ureditvijo klančine, kar je tudi v skladu z veljavnimi predpisi, ki za javne objekte narekuje izvedbo neoviranega dostopa gibalno oviranim osebam z urejeno zunanjo ureditvijo, vključno s parkirišči.

       
                                                                                                                                                                      T. Tavčar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi