Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Najboljši za volanom 2018 je Klemen Pongračič

Avto-moto zveza Slovenije je 24. maja v sodelovanju s partnerji v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem drugo leto zapored podelila laskavi naslov najboljšemu mlademu vozniku Slovenije. Lanskemu zmagovalcu Davidu Severju se je kot mladi AMZS ambasador varne vožnje pridružil Klemen Pongračič, študent mariborske strojne fakultete.
Prvo mesto je osvojil Klemen Pongračič, ki si je s tem prislužil tudi glavno nagrado, eno leto doživetij s fordom fiesto z bogatim paketom opreme Titanium, z avtomobilom, ki ga ne odlikujeta le simpatičen dizajn in privlačna modra barva, temveč tudi asistenčni sistemi, ki poskrbijo za varnost. »Zmage nikakor nisem pričakoval, ciljal sem na četrto mesto,« je takoj po razglasitvi v smehu povedal Klemen. Na vprašanje, kako bo unovčil svojo zmago, pa je dejal, da bo skušal svoje vrstnike opozarjati na nevarnosti v prometu in biti zgled dobrega voznika.

Na drugo mesto se je uvrstil Žan Turkovic, ki je osvojil darilno kartico Petrola za nakupe na bencinskih servisih Petrol v vrednosti 400 evrov, na tretje pa Uroš Šinkovec, ki je bogatejši za kamero Garmin Dash Cam 55. Finalisti od četrtega do desetega mesta so bili prav tako poplačani za svoj trud, saj so AMZS in partnerji projekta pripravili nagrade tudi zanje (Petrolove vrednostne kartice v višini 250 in 150 evrov, pametno športno zapestno uro Garmin vivosport, bon za avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava in AMZS darilne bone), Radenska pa je s svojo vodo znova poskrbela, da mladi za volanom niso bili žejni.

Finalistom so poleg predsednika Avto-moto zveze Slovenije Antona Breznika čestitali in jim zaželeli čim bolj varne kilometre tudi predstavniki partnerjev izbora: Matjaž Leskovar iz sektorja prometne policije, Robert Gril, vodja sektorja za izpitne centre pri Agenciji RS za varnost prometa, Aleš Ojsteršek, vodja sektorja za razvoj izobraževanja pri ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, mag. Marta Novak iz Zavoda RS za šolstvo, Uroš Mihelčič, direktor marketinga pri Summit motors Ljubljana, Jure Mohorič, direktor Garmin Slovenija, in Stanko Rak iz Petrola. Predsednik AMZS je ob tem še povedal: »Velika zahvala ne le finalistom, temveč vsem sodelujočim v letošnjem izboru, saj na ta način svoje vrstnike spodbujajo k razmišljanju o varni vožnji in pasteh v prometu.«

Avto-moto zveza Slovenije je sicer prvi izbor najboljšega mladega voznika oziroma voznice prvič organizirala že leta 1993, tekmovanje pa obudila lani. Takrat je bilo rešenih nekaj manj kot 1500 spletnih testov, letos pa že več kot 3700.

T. Tavčar

 

Oglejte si tudi