Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
2°C
-7°C
JUTRI
2°C
-3°C
Deli
1517

Nagrajeni inovatorji za leto 2016

S slovesno podelitvijo nagrad in priznanj se je v četrtek, 8. junija, na OŠ Vransko zaključil razpis Območnega razvojnega partnerstva Spodnje Savinjske doline za izbor najboljših inovatorjev leta 2016. Nagrajeni inovatorji in predstavniki vseh spodnjesavinjskih občin ter ocenjevalne komisije so se letos zbrali v računalniški učilnici osnovne šole na Vranskem.

Med gosti je bila tokrat prvič tudi predstavnica države oziroma državnega zbora – poslanka in predsednica odbora državnega zbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino Mirjam Bon Klanjšček, ki je nagovorila zbrane. Prav tako pa so jim nekaj besed namenili v imenu občine gostiteljice župan Občine Vransko Franc Sušnik, predsednik Območnega sveta Območnega razvojnega partnerstva Spodnje Savinjske doline Janko Kos in predsednik komisije za izbor inovacij Danilo Basle.

Pred podelitvijo nagrad so prisluhnili mladim kitaristom iz žalske glasbene šole, predstavila pa se je tudi skupina roboVrani in navdušila s svojo inovacijo – pametnim stebričkom, ki opozarja voznike na bližajočo se divjad ali domače živali.

Zelo zanimive in večinoma že implementirane pa so bile tudi inovacije, prijavljene na tokratni  razpis Inovator leta Spodnje Savinjske doline. Po dveh letih so razpis spet pripravile in sofinancirale vse spodnjesavinjske občine, poleg občin pa vsa leta sodelujeta Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec in Razvojna agencija Savinja Žalec. Na razpis je prispelo 12 prijav skupno 14 inovatorjev.

Letos so nagradili štiri inovacije. Za dvoosni robotski zglob pan-tilt tracker sta četrto nagrado prejela Domen Plaskan in Primož Semprimožnik  iz podjetja Dat-con, tretjo nagrado za izboljšanje gorilnika na pelete Teraflam G4 je prejel Jožef Kočevar iz podjetja Teraflam, za električno hidravlično krmiljenje zglobnika star 1000/30T pa Maksimiljan Šmid, Matej Zorko, Verner Perin in Tomaž Zupanc iz podjetja SIP. Tudi prvo nagrado sta prejela Domen Plaskan in Primož Semprimožnik za dvoosni rotacijski zglob  Pan Tilt Crawler.


                                                                                                                                                      T. Tavčar

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!