Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

MEDDRUŠTVENA GASILSKA VAJA NA LOČICI

Vsako leto v mesecu požarne varnosti gasilci z Ločice pri Vranskem, iz Motnika in s Trojan izvedemo meddruštveno vajo. To leto smo vajo pripravili gasilci z Ločice pri Vranskem, zato smo se odločili, da bo vaja izvedena 12. 10. 2014 ob 10. uri, in sicer z naslovom "POŽAR V ŠPANOVI SUŠILNICI". Vajo je vodil domači poveljnik Ivan Urankar s svojimi pomočniki. V vaji je sodelovalo 8 gasilskih vozil s 50 gasilci iz PGD Ločica pri Vranskem, PGD Motnik, PGD Trojane in PGD Vransko. Taktična zamisel vaje je temeljila na odvzemu vode iz potoka ter na notranjem napadu v goreči objekt.

Ko je bila vaja uspešno zaključena in vse orodje pospravljeno, je poveljnik PGD Ločica pri Vranskem sklical zbor gasilcev, kjer se je vsem sodelujočim zahvalil. V nadaljevanju je spregovoril tudi namestnik poveljnika GPO Vransko Anton Urankar, na koncu pa je vse sodelujoče pozdravila tudi predsednica PGD Ločica pri Vranskem Jasmina Bolte in vse skupaj povabila na malico in druženje pred gasilski dom.

S polnimi trebuhi in pozitivnimi občutki smo se na sončno nedeljo veseli razšli.

 

Ločiški gasilci bi se radi še posebej zahvalili Ludviku Zupanu, da nam je odstopil prostor za izvedbo vaje, ter vsem vaščanom Ločice, ki so nas počastili z ogledom vaje. Vsem se še enkrat zahvaljujemo za strpnost in razumevanje med potekom vaje.

 

Z gasilskim pozdravom "Na pomoč!"

 

GASILKE IN GASILCI Z LOČICE PRI VRANSKEM 

Oglejte si tudi