Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
6°C
SRE.
23°C
6°C
Oceni objavo

Malo je bilo zelo veliko

Žalec, 19. 10. 2013 - Svetovni dan hrane so zaznamovali tudi v Območnem združenju Rdečega križa Žalec. V soboto dopoldne so se na petih lokacijah v Spodnji Savinjski dolini izjemno izkazali prostovoljci Rdečega križa, osnovnošolci in njihovi mentorji.

Stojnice so postavili pred Mercatorjevimi trgovinami v Žalcu, Šempetru in Preboldu ter Tušem Vransko in Polzela. Kruh so velikodušno prispevali donatorji Mercator, Pekarna Fijavž Šempeter in Pekarna Pocajt iz Grč.

V akciji so sodelovali prostovoljci krajevnih organizacij Rdečega križa Žalec, Šempeter, Prebold, Polzela in Vransko, osnovnošolci ter njihovi mentorji. Na stojnicah so v zameno za denarna sredstva ponudili 250 kilogramov kruha in skupaj zbrali 1600 evrov. Še posebej so si za čim več sredstev prizadevali sošolci socialno ogroženih otrok, ki so ljudi neutrudno vabili k stojnicam. Stojnice so bile vabljive, saj so jih poleg plakatov okrasili z jesenskimi motivi, v Preboldu pa je igral tudi mladi harmonikar.

Prostovoljci krajevnih organizacij Rdečega križa, osnovnošolci in mentorice krožkov osnovnih šol so v kratkem času zbrali na Polzeli 414 evrov, na Vranskem 160, v Preboldu 370 evrov, v Šempetru 202 in Žalcu 427 evrov.

Zbrana sredstva bodo po priporočilu sodelujočih mentorjev osnovnih šol ter krajevnih odborov namenili plačilu položnic za prehrano otrok, ki jim jo starši zaradi socialne ogroženosti ne morejo plačati. Območno združenje Rdečega križa se vsem, ki so darovali sredstva, prostovoljcem, osnovnošolcem in njihovim mentorjem za sodelovanje v akciji iskreno zahvaljuje.

 

Matjaž Črešnovar

Oglejte si tudi