Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Ko spregovori srce …

Avlo Doma II. slovenskega tabora Žalec so 5. oktobra popoldne s pozitivno energijo napolnili ostareli ljudje in ljudje s posebnimi potrebami, katerim pod okriljem Medobčinske splošne knjižnice Žalec berejo prostovoljke Darja Baloh, Laura Jelen, Valerija Jerman in Irena Štusej. Omenjene krajšajo in lepšajo čas stanovalcem Doma upokojencev Polzela, Zavoda sv. Rafaela Vransko, Doma Nine Pokorn Grmovje, Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje, enota Prebold, in varovancem Varstveno delovnega centra Muc.
Po uvodnem pozdravu in nagovoru direktorice Jolande Železnik, je sledila imenitna predstava Lili v cirkusu, ki so jo odigrale vzgojiteljice Vrtcev Občine Žalec. Prav vsi so uživali ob njej in se nasmejali do solz. Tudi Janko Kos, župan Občine Žalec, in Franc Sušnik, župan Občine Vransko, ki s svojo prisotnostjo vselej počastita vse, ki vedo, da KO SPREGOVORI SRCE, ZMORE GLAVA, ZMOREJO ROKE. V nagovoru sta oba izrazila iskreno spoštovanje do vseh, ki sprejemajo pomoč, Medobčinski splošni knjižnici Žalec in vsem prostovoljkam pa veliko hvaležnost. Kot vselej, je tudi tokrat ganil program, ki so ga pripravili ljudje, ki sami ne morejo brati ali pa berejo zelo težko.

Uradnemu delu je sledila pogostitev in druženje, v knjižnici pa so poskrbeli tudi za sladka darila, ki so jih dobili prav vsi prisotni stanovalci, bilo jih je okrog 80, in so na druženje spominjali še kakšen dan po njem.

Združeni v objemu so vsi prisotni zapeli pesem Mi se imamo radi in si obljubili, da se ob letu  spet srečajo.

                                     
T. Tavčar

 

Oglejte si tudi