Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Eno je potrebno

Na deževno ponedeljkovo jutro, 23. julija, se je na letošnjem poletnem oratoriju na Vranskem zbralo 74 otrok in 21 animatorjev. O njem nam je vodja oratorija Katja Pečovnik povedala:

"Prvi dan je bil deževen, ni pa nam pokvaril veselega navdušenja nad oratorijem. Glavni junak letošnje zgodbe je  kandidat za svetnika, slovenski duhovnik, misijonar Friderik Irenej Baraga, ki je deloval med Indijanci v Severni Ameriki. Na ameriška tla je stopil leta 1830 in od takrat dalje deloval med Indijanci.

Veselo smo si cel teden prepevali letošnjo himno, ki nosi naslov  »Eno je potrebno!«, hkrati pa je to tudi duhovniško geslo Friderika. Letos smo se odločili, da poromamo v Novo Štifto in v Gornji grad. Zelo smo bili veseli, da je z nami šel tudi gospod župnik Jožef Turinek, ki je v Novi Štifti daroval sveto mašo.
Čez teden smo imeli  različne delavnice, v katerih smo ustvarjali, v nekaterih pa smo se poučili tudi o zdravem načinu življenja, oživljanju, higieni zob (obiskali so nas namreč gostje iz Zdravstvenega doma Žalec) ...

V tednu oratorija je bilo vreme muhasto (sonce - dež, dež - sonce), vendar ko  so nas obiskali vranski gasilci, je bilo vreme čudovito, toplo in ravno pravšnje za vodne igre. Tako smo bili na sončen dan tudi zelo mokri.
Ves teden je bil poln veselja, druženja in prepevanja. Bilo nam je super.
Oratorij smo zaključili v soboto, 28. julija, z zahvalno sveto mašo v farni cerkvi, ki jo je daroval g. Janez Turinek. Se vidimo naslednje leto!"

                             
T. Tavčar

Oglejte si tudi