Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

50 let Medobčinskega društva invalidov Žalec

V dvorani in avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu je bilo v soboto, 15. februarja, praznovanje 50-letnice Medobčinskega društva invalidov Žalec, ki vključuje invalide in podporne člane društva iz vseh šestih spodnjesavinjskih občin.
Jubilejne slovesnosti so se poleg članstva in ostalih udeležencev udeležili župani in predstavniki vseh občin in številni gostje iz sosednjih medobčinskih zvez iz celjske regije na čelu s predsednikom  Zveze delovnih invalidov Slovenije Dragom Novakom in poslancem DZ RS Aleksandrom Reberškom. 

Poleg prijetne slovesnosti, ki jo je bogatila pesem in glasba, je jubileju dala svoj pečat še priložnostna razstava ustvarjalnih članov društva  in jubilejni bilten, ki predstavlja 50-letno prehojeno pot in vrednote, ki so temelj delovanja MDI Žalec v vsej polstoletni zgodovini društva. Aktualni predsednik  Janez Meglič društvo vodi že 17 let. V društvu  trenutno deluje 73 prostovoljcev, ki letno opravijo okrog 25 tisoč delovnih ur. Vsem  prostovoljcem, ki v društvu delujejo najmanj 6 let, so bile ob tej priložnosti tudi podeljene zahvale in priznanja MDI Žalec, enako so ta priznanja prejeli predstavniki vseh šestih občin (župani in podžupani) in predstavniki sosednjih Medobčinskih društev invalidov. Skupno je bilo podeljeno kar 79 priznanj. Posebno priznanje pa je za 50-letnico delovanja prejelo tudi MDI Žalec. 

Med podeljevanjem posameznih sklopov priznanj so prireditev bogatili kitarski sestav  GŠ Risto Savin Žalec, Vokalno instrumentalni sestav Prijatelji 6 Še in Savinjski kvintet. Slovesno praznovanje pa se je po uradnem delu nadaljevalo v avli dvorane  s prijetnim druženjem in ogledom razstavljenih eksponatov društvenih ustvarjalcev. Jubilejno slovesnost je povezovala Jolanda Železnik.

 

T. T.

Oglejte si tudi