Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

150 let trga in 20 let Občine Vransko

Letošnja slavnostna akademija ob občinskem prazniku, ki ga Občina Vransko praznuje 14. maja v spomin na leto 1868, ko je cesar dotedanji kraj Vransko povišal v deželno-knežji trg, je bila 11. maja v športni dvorani.

Osrednji govornik na slavnostni akademiji župan Franc Sušnik je v svojem nagovoru med drugim strnil  glavne dosežke Občine Vransko v zadnjih 20 letih ter se zahvalil vsem, ki so pripomogli k razvoju občine. Še posebej je poudaril, da letos mineva 150 let, ko je Vransko postal trg in si pridobil trške pravice. Med pomembne pridobitve v zadnjih 20 letih je navedel novo šolo, povečan vrtec, športno dvorano, daljinsko ogrevanje, obnovljene ceste, čistilni napravi, vodovod, kanalizacijo …

V nadaljevanju  je skupaj z  direktorico občinske uprave  Marijo Jerman  podelil priznanja Občine Vransko. Grb Občine Vransko sta prejela Franc Beričič z Vranskega za življenjsko delo na področju agronomije in prispevek pri ohranjanju sakralne in kulturne dediščine ter Košarkarskemu društvu Vrani Vransko za izjemen prispevek k razvoju košarke v Občini Vransko, delo z mladimi in promocijo občine; plaketo Občine Vransko Radu Jermanu iz Zahomc za dolgoletno uspešno delovanje v lokalni skupnosti in prispevek pri izgradnji komunalne infrastrukture, Bredi Rančigaj z Vranskega za dolgoletno uspešno delovanje na društvenem področju in Jožetu Goropevšku iz Prekope za dolgoletno uspešno delovanje na društvenem področju; za izjemne športne dosežke so priznanje Občine Vransko prejeli Simon Zajc, Ema Mešič in Ana Mešič, vsi iz Brodov.

Ob tej priložnosti so župan Franc Sušnik, vodja Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Janez Melanšek, predsednik GZ Žalec Edo Kugler in poveljnik Franc Rančigaj ter strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje asist. mag. Franc Vindišar s predsedniki prostovoljnih gasilskih društev iz GPO Vransko podpisali Dogovor o aktiviranju gasilskih enot z območja Občine Vransko z namenom  reševanja življenj z izvajanjem temeljnih postopkov oživljanja in uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja. Asist. mag. Franc Vindišar je 23 prvim posrednikom podelil potrdila, Edo Kugler pa identifikacijske izkaznice.

Slavnostno akademijo so poleg Pihalnega orkestra Prebold obogatili z 10. razstave ročnih del Vezilj Snežinka,  Vranskih rož'c in članov likovnega krožka, ki delujejo  v okviru društva Univerza za III. življenjsko obdobje Vransko, ter razstavo fotografij občine z zraka. Ob koncu je zbrane nagovoril predsednik PD Vransko, Marko Krivec in županu Francu Sušniku izročil kipec planinca. Prireditve ob občinskem prazniku bodo potekale vse do 6. oktobra.

                                                                            .                                  
                                                                                                                                                                                T. Tavčar

Oglejte si tudi