Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Zaščitimo sebe in druge

Epidemija covida-19, ki je v zadnjem času ohromila naš vsakdan, je v hladnem delu leta ponovno v polnem razmahu. Ponavlja se žalostna zgodba lanske hladne sezone, ko se bolnišnice do skrajnih zmogljivosti polnijo s covidnimi bolniki in bitko z zahrbtno boleznijo izgublja vedno več obolelih.

Za razliko od lanskega leta pa imamo letos na razpolago cepiva, s pomočjo katerih lahko zmanjšamo pritisk covidnih bolnikov na bolnišnice in na ta način poskrbimo, da bo zdravstveni sistem zmogel pravočasno oskrbeti tudi ostale bolnike. Naša občina je po precepljenosti med najuspešnejšimi slovenskimi občinami. Z vsemi odmerki je cepljenih 71,4 % odraslih občanov, z enim odmerkom 75,5 %. Zasluge za to gredo v prvi vrsti vam, spoštovane občanke in občani, ki ste razumeli resnost situacije in pokazali družbeno odgovornost, in pa seveda kolektivu Zdravstvene postaje Vransko, ki je poskrbel, da je cepljenje v naši občini lahko dostopno. Hvala vam.

Izkušnje iz držav z visoko stopnjo precepljenosti kažejo, da se le-te veliko uspešneje spopadajo z epidemijo, zato ob tej priložnosti ponovno apeliram na vse, ki še niste bili cepljeni, da zaščitite sebe in ljudi, ki prihajajo v stik z vami. Tveganje za resne neželene učinke po cepljenju je namreč mnogo manjše kot tveganje za resne zaplete ob okužbi.

Franc Sušnik

 


 

 

 

Oglejte si tudi