Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Praznični vandalizmi

V teh prazničnih dneh je bilo veselo živahno in se je tudi pri nas na Vranskem veliko dogajalo. Žal pa nekateri svoje praznično vzdušje demonstrirajo tudi z vandalizmom in povzročanjem škode na javni lastnini.
Tako se je v ponedeljek, 24.12.2018, okrog poldneva neznani voznik zaletel v svetilko javne razsvetljave pred poslovnim objektom Vransko 59 (občina, pošta, trgovina). Pri tem je bila celotna svetilka skupaj s temeljem uničena. Škodo ocenjujemo na cca 950 €. Čudno je to, da kljub temu, da  se je to zgodilo sredi belega dne, nihče nič ne ve in nihče ni nič videl.

    
V teh prazničnih dneh je prav tako neznani voznik poškodoval dvajset metrov odbojne ograje na JP 916 261 Odcep Mihevc. Strošek potrebne zamenjava ograje v dolžini 20 metrov ocenjujemo na cca 1050 €.

     
Očitno pa nekatere moti tudi novoletna razsvetljava. V  zadnjem tednu je neznani storilec grobo prekinjal dovod električne energije do novoletnih svetlobnih okraskov, ki so montirani na svetilkah javne razsvetljave in s tem povzročil škodo v skupnem znesku cca 150 €.

 

Lepe praznike ter sreče in zdravja želim v letu 2019!

Oglejte si tudi