Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Živahna gradbena sezona

Letos smo v naši občini priča zelo živahni gradbeni sezoni. V naslednjih vrsticah na kratko predstavljamo tiste projekte, ki se v celoti ali delno financirajo iz javnih sredstev.
Osnovna šola Vransko je bogatejša za novo knjižnico, multimedijsko učilnico in dva učiteljska kabineta. Novi prostori se nahajajo v delu stavbe nad staro telovadnico. Gradbeno-obrtniška dela, strojne in elektroinstalacije je izvedlo podjetje GES, d. o. o., iz Rogaške Slatine, ki je bilo kot najugodnejši ponudnik izbrano v postopku javnega naročanja. Vrednost investicije znaša 107.834,01 evrov; Osnovna šola in Občina Vransko bosta prispevali vsaka polovico.

Odslej bo lepša tudi podoba stanovanjskega bloka na naslovu Vransko 89, ki ga krasijo nova izolacijska fasada, novi stopniščni ograji ter nova keramika na stopniščih, terasah in balkonih. Ker je občina lastnica enega stanovanja, bo investicija sofinancirana tudi iz občinskega proračuna, in sicer v višini 7.902 evrov.

Kot lastnica enega od stanovanj je Občina Vransko sofinancirala tudi menjavo kritine na stanovanjskem bloku na naslovu Vransko 84 v višini 1.967 evrov.

Z novo pridobitvijo se lahko pohvalijo tudi planinci. Planinski dom na Čreti ima namreč novo čistilno napravo. Zanjo je bilo iz občinskega proračuna namenjeno 60 % vrednosti investicije oz. 2.593,54 evrov.

V tem času potekata tretja faza obnove lokalne ceste Vransko–Tešova in redno letno vzdrževanje gozdnih cest.

Obnova lokalne ceste je bila sprva predvidena v dolžini 1260 metrov, nato pa se je zaradi preprečitve razlivanja padavinske vode na dvorišče ene od domačij na Tešovi trasa obnove podaljšala za približno 200 m. Podjetje VOC Celje, d. d., ki je bilo kot najcenejši ponudnik izbrano v postopku javnega naročanja, bo v sklopu investicije uredilo odvodnjavanje padavinske vode, pripravilo zgornji ustroj ter izvedlo preplastitev z asfaltno prevleko. Vrednost celotne investicije znaša okvirno 320.000 evrov. Manjši del sredstev v višini 99.178 evrov je v obliki nepovratnih sredstev na podlagi 21. člena Zakona o financiranju občin zagotovljen v državnem proračunu za leti 2016 in 2017, preostala sredstva pa so zagotovljena v proračunu Občine Vransko, deloma tudi kot povratna sredstva iz državnega proračuna.

Redno letno vzdrževanje gozdnih cest se letos izvaja na najbolj izpostavljenih odsekih gozdnih cest. Vzdrževalna dela v pogodbeni vrednosti 11.167,46 evrov izvaja podjetje SAŠO CIZEJ, s. p., iz Prekope. Od celotne pogodbene vrednosti je 2.833,39 evrov zagotovljeno v državnem proračunu, preostanek, 8.334,07 evrov, pa bo zagotovila Občina Vransko iz sredstev pristojbin za vzdrževanje gozdnih cest v zasebnih in državnih gozdovih.

Oglejte si tudi