Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Slavnostno na Vologi

V nedeljo, 15. septembra 2019, je bil simbolno predan svojemu namenu obnovljen odsek lokalne ceste Vransko-Lipa v skupni dolžini 955 metrov. Slavnostni govornik na prijetni prireditvi, ki je potekala ob prav tako obnovljeni kapelici na Vologi, je bil župan Franc Sušnik, blagoslov novih pridobitev je opravil župnik Jože Turinek, za kulturni program pa je poskrbela Vokalna skupina Štima Literarnega društva LIvRA Vransko.


Obnova odseka lokalne ceste Vransko-Lipa je potekala v dveh delih  v letu 2018 na relaciji Prapreče-ovinek Kale, v letu 2019 pa na relaciji Kale-Vologa. V okviru obnovitvenih del, ki jih je izvedel najugodnejši ponudnik v postopku oddaje javnega naročila, podjetje S5 Projekt iz Žalca, so bili izvedeni zgornji ustroj cestnega telesa, meteorna kanalizacija z revizijskimi jaški in cestnimi prepusti,  asfaltna prevleka v debelini 7 + 3 cm ter obnovljen lokalni vodovod za Vologo in Kale. Na podlagi sklepa občinskega sveta pa so bili v okviru investicije izvedeni in sofinancirani tudi hišni priključki. Vrednost obnovitvenih del skupaj s projektno tehnično dokumentacijo in strokovnim nadzorom je znašala nekaj manj kot 247.000 evrov.


Poleg dotrajanega odseka lokalne ceste je bila obnovljena tudi kapelica, ki je v občinski lasti in ki jo je zob čas prav tako že dodobra načel. Tudi obnovo kapelice, ki je stala 10.248 evrov, je skupaj s podizvajalci izvedlo podjetje S5 Projekt, za restavriranje križa pa je poskrbel naš lokalni restavrator Vlado Rančigaj.

Občinska uprava

Oglejte si tudi