Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Lastniki, poskrbite za svoje pse!

V preteklih dneh smo prejeli več pritožb občanov zaradi psov, ki se brez spremstva lastnikov prosto gibljejo naokoli, nekateri pa tudi ogrožajo pešce, kolesarje in motoriste.

 

Zakon o zaščiti živali določa, da mora skrbnik psa na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa, tako da je pes na povodcu, nevarne pasme pa opremiti z nagobčnikom. Občina Vransko zato poziva lastnike psov, da za svoje ljubljenčke skrbijo odgovorno ter poskrbijo, da se bodo psi na javnih površinah  gibali le v spremstvu odraslega človeka oz. nekoga, ki lahko psa obvlada. Pse naj vodijo na povodcih in ne puščajo njihovih iztrebkov.

 

Lastništvo psa je odgovornost, pri tem pa mora lastnik poskrbeti tako za zdravje in korist psa kot tudi za dejanja in morebitno škodo, ki jo njegov pes povzroči. Samo z odgovornim ravnanjem bomo skupaj pripomogli k bolj sproščenim sprehodom ter zagotovili varnost otrok, starejših, rekreativcev in drugih sprehajalcev.

 

V kolikor se bo neodgovorno ravnanje lastnikov psov nadaljevalo, bo občina za zagotovitev varnosti občanov primorana angažirati pristojne inšpekcijske službe.

Oglejte si tudi