Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Zanimivo tekmovanje gasilskih ročnih in motornih brizgalk na Vranskem

PGD Vransko  je v sodelovanju z Občino Vransko v soboto, 6. avgusta, pripravilo tekmovanje s starimi ročnimi in z motornimi brizgalnami, ki je bilo hkrati predzadnje v letošnji ligi Savinjsko-Šaleške regije.
Pred pričetkom tekmovanja je bila krajša slovesnost, kjer so zbrane gasilce, gasilke in goste nagovorili župan Občine Vransko Franc Sušnik, poveljnik PGD Vransko Vlado Reberšek in podpoveljnik Savinjsko-Šaleške regije David Krk. Nastopilo je 10 ekip. Najstarejša brizgalna je bila ročna brizgalna, letnik 1886, najmlajša motorna pa letnik 1929.

Pri tekmovanju se točkujeta starost in avtentičnost brizgaln, originalnost tekmovalnega orodja, starost in izvirnost osebne opreme tekmovalcev ter hitrost zbijanja tarče. Brizgalna mora biti stara 50 let in več.

Pri motornih brizgalnah je pri moških zmagala ekipa PGD Topolšica pred Gotovljami, Kaplo-Pondor in Parižlje- Topovlje in pri ženskih ekipah PGD Kapla-Pondor pred Topolšico. Pri moških z ročnimi brizgalnami je največ znanja in hitrosti prikazala ekipa PGD Požarne brambe Vransko, ki je nastopila z ročno brizgalno iz leta 1886, druga je bila ekipa iz Braslovč, tretja iz Pijave Gorice in četrta iz Letuša.

T. T.                                                    

 

Oglejte si tudi