Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. januarjem in 15. februarjem 2018

V četrtek, 25. januarja 2018, je v gasilskem domu PGD Kapla-Pondor potekal Posvet mentorjev mladine Gasilske zveze Žalec, kjer so se seznanili s planom dela mladinske komisije Gasilske zveze Žalec za leto 2018, z informacijami s posveta mentorjev GZ Slovenije v Zrečah, aktualnimi novostmi na tekmovanju v kvizu mladine za leto 2018, aktualnimi novostmi na tekmovanju v orientaciji mladine 2018, s kadrovanjem na področju gasilske mladine v novem  mandatnem obdobju ter spoznali primer dobre prakse »Kako se mladi gasilci na občnem zboru predstavijo sami«.

 

V petek, 26. januarja 2018, smo pričeli z drugim tečajem za gasilca pripravnika v tem letu. Tečaj poteka v gasilskem domu v Gotovljah. Tečaja se udeležuje 28 gasilskih pripravnikov iz naše gasilske zveze, pridružili pa so se nam tudi gasilci iz PGD Trbovlje mesto.

 

V soboto, 3. februarja 2018, je v prostorih gasilskega doma PGD Nova Cerkev potekal Regijski posvet za članice Celjske in Savinjsko-Šaleške regije, ki so se ga  udeležile tudi članice z naše zveze.

 

V  četrtek, 15. februarja 2018, je v Grižah potekala svečana podelitev diplom ob zaključenih tečajih za višjega gasilca (25 gasilcev) in za operativnega gasilca (20 gasilcev) ter podelitev potrdil kandidatom, ki so uspešno opravili preverjanje za prve posredovalce (42 gasilcev).

 

V četrtek, 15. februarja 2018, je v PGD Zavrh pri Galiciji potekala kuharska delavnica za gasilke Gasilske zveze Žalec, pod budnim očesom kuharskega mojstra  Mateja Trbežnika, vodjo prehrane v Domu za varstvo starejših Velenje.

Nekaj statistike:
V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec imeli 10 intervencij, ki so skupno trajale 9 ur in 15 minut. Najdaljša intervencija je trajala 1 uro in 40 minut, najkrajša pa le 30 minut.

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

 V GPO Žalec je bilo 8 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Vransko in GPO Polzela so imeli eno intervencijo, v GPO Tabor in GPO Braslovče pa intervencij ni bilo.

 

Oglejte si tudi