Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Podpis pogodbe o opravljanju lokalne gasilske javne službe v občini Vransko za leto 2022

V sredo, 22. decembra, so v Kulturnem domu Vransko Občina Vransko, Gasilska zveza Žalec in prostovoljna gasilska društva Vransko, Prekopa-Čeplje-Stopnik, Ločica pri Vranskem in Tešova podpisali pogodbo o opravljanju javne gasilske službe za leto 2022. Vsako leto so z njo urejeni vsebina, obseg in način opravljanja gasilske službe in njeno financiranje.

Občina se zavezuje, da bo financirala redno dejavnost gasilske službe, nakup opreme, gasilskih vozil v okviru usklajenega in sprejetega finančnega načrta požarne varnosti in v skladu s finančnimi možnostmi.

Uvodoma se je župan Občine Vransko Franc Sušnik zahvalil gasilcem vseh štirih prostovoljnih društev za opravljeno delo na področju požarne varnosti v minulem letu. Posebej se je zahvalil Gasilski zvezi Žalec za opravljeno delo v letu 2021.

Poveljnik GPO Vladimir Reberšek je podrobno predstavil gasilsko dejavnost v letu 2021 in se prav tako zahvali vsem gasilcem  za uspešno izvedenih 10 manjših posredovanj. Večje požarne intervencije v tem letu ni  bilo.

Predsednik Edvard Kugler in podpoveljnik Janko Lupše iz Gasilske zveze Žalec sta se občini, občinskemu poveljstvu in gasilcem štirih prostovoljnih društev zahvalila za dosedanje uspešno sodelovanje ter izrazila željo, da bi tudi v letu 2022 bilo sodelovanje tako uspešno.

Pogodbo o opravljanju lokalne gasilske javne službe so podpisali za Občino Vransko Franc Sušnik, za Gasilsko zvezo Žalec Edvard Kugler in vsi štirje predsedniki prostovoljnih društev Vransko, Prekopa-Čeplje-Stopnik, Ločica pri Vranskem in Tešova.

Občina Vransko bo za opravljanje lokalne javne gasilske službe v letu 2022 zagotavljala 62.958,00 evrov, od tega  bo za redno dejavnost namenila 20.101,00 evrov in za odplačilo dveh kreditov za nabavo dveh  novih gasilskih vozil za PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik in PGD Ločica pri Vranskem 42.857,00 evrov.


Za občinsko upravo:
Rosita Papinutti


Fotografije: Tone Tavčer

Oglejte si tudi