Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR IN ZBOR MLADIH PGD VRANSKO

V soboto, 7. 3. 2020, smo imeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Vransko 133. redni letni Občni zbor. Pred nami je Zbor mladih imela naša gasilska mladina, ki je skupaj z mentorji, zbranim predstavila svoje delo v letu 2019. Udeležili so se tekmovanja iz gasilskega kviza, iz orientacije ter Mladinskega gasilskega tekmovanja GZ Žalec, se družili na srečanjih gasilske mladine, mentorji pa smo znanje dopolnjevali na posvetih. 

Na Občnem zboru so predsedniki organov društva predstavili poročila d delu PGD v preteklem letu. Slišali smo, da je bilo potrebno posredovati na 13 intervencijah, ki so na srečo bile manjše, brez večjih posledic. Izvedli smo 7 društvenih operativnih vaj ter sodelovali na operativni vaji GPO Vransko ter pri vaji štaba Civilne zaščite Vransko. Skozi vse leto smo opravljali rediteljske službe, požarne straže, se udeleževali gasilskih prireditev, parad, posvetov ter, najpomembneje, strokovnih izobraževanj, usposabljanj in izpopolnjevanj. 

Veterani Požarne brambe Vransko so tudi v preteklem letu na tekmovanjih s starimi brizgalnami, osvojili prehodni pokal Savinjsko-Šaleške regije, poleg tega tudi prehodni pokal GZ Postojna. Nadvse ponosni smo na naše članice, ki nas bodo v mesecu oktobru zastopale na Državnem gasilskem tekmovanju. 

Najbolj predanim članom smo podelili značke za dolgoletno delo in delo v operativi, Klemen Mežnar je napredoval v čin gasilec II. stopnje, Miha Pečovnik v čin nižji gasilski častnik I. stopnje, Zvone Ukman in Maks Kos pa sta prejela plaketo gasilskega veterana. Iskrene čestitke! Vam, dragi krajani, pa se iskreno zahvaljujemo za podporo, ki nam jo izkazujete. 

 

PGD Vransko 

 

Oglejte si tudi