Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. februarjem in 15. marcem 2018

Dogodki:

 

V petek, 16. februarja 2018, se je v prostorih PGD Letuš pričel tečaj za strojnike, ki se ga udeležuje 39 gasilcev iz Gasilske zveze Žalec.
Istega dne so v prostorih PGD Braslovče potekali zaključni izpiti pred izpitno komisijo GZ Slovenije za gasilske častnike. Tečajniki prihajajo iz gasilskih društev celotne Savinjsko-Šaleške regije.

 Prav tako so ta dan v prostorih gasilskega doma PGD Vrbje potekali izpiti na tečaju za gasilce pripravnike, ki se ga udeležuje 28 tečajnikov iz GZ Žalec in 6 iz PGD Trbovlje mesto.

 

V nedeljo, 18. februarja 2018, je v Osnovni šoli Braslovče potekal kviz mladine Gasilske zveze Žalec, ki se ga je udeležilo 28 ekip. Te so se na tekmovanje uvrstile s predhodnih tekmovanj vseh petih gasilskih poveljstev v GZ Žalec (Braslovče, Polzela, Tabor, Vransko in Žalec). Skupno je na kvizih nižjih nivojev sodelovalo 67 ekip.

Gasilska mladina se je tekmovanja udeležila v naslednjih kategorijah (v vsaki ekipi so trije tekmovalci):

-           pionirji – 12 ekip,

-           mladinci – 11 ekip in

-           gasilci pripravniki – 5 ekip.

 

Mladi gasilci so se pomerili v znanju iz gasilske tematike, kjer so reševali teste in iskali gasilske besede v osmerosmerki. V praktičnem delu so štafetno vezali vozle in izvajali vajo iz gasilskih spretnosti.

 

Najboljše tri ekipe med pionirji:

1.  mesto PGD Drešinja vas 1,

2.  mesto PGD Drešinja vas 3,

3.  mesto PGD Drešinja vas 2.

 

Najboljši rezultati, ki so jih dosegli mladinci:

1.  mesto PGD Grajska vas,

2.  mesto PGD Andraž nad Polzelo in

3.  mesto PGD Braslovče.

 

Rezultati, ki so jih dosegli gasilski pripravniki:

1.  mesto PGD Šempeter,

2.  mesto PGD Polzela in

3.  mesto PGD Kapla – Pondor.

 

Mlade gasilce je v uvodu pozdravila tudi ravnateljica OŠ Braslovče Marija Arh, medalje pa so podelili predsednik GZ Žalec Edvard Kugler, poveljnik David Krk in podpoveljnik gasilskega poveljstva občine (GPO) Braslovče Jože Derča.

Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo 10. marca v Velenju, so se uvrstile prve tri ekipe v vsaki konkurenci. Na državno tekmovanje, ki bo 17. marca v Trbovljah, se bosta uvrstili prvi dve ekipi z regijskega tekmovanja.

Gasilska zveza Žalec vsem tekmovalnim ekipam čestita za dosežene uspehe in se zahvaljuje mladinski komisiji GPO Braslovče za organizacijo tekmovanja.

 

V soboto, 3. marca 2018, je v gasilski šoli na Igu potekal zaključni izpit na tečaju za gasilske častnike, ki smo ga za Savinjsko-Šaleško regijo organizirali v GZ Žalec. Izpite je uspešno opravilo vseh 25 tečajnikov, ki so izpolnjevali pogoje, od tega jih je bilo kar 19 iz naše gasilske zveze. Vsem iskreno čestitamo.

 

V torek, 6. marca 2018, je v gasilskem domu PGD Braslovče potekal 9. posvet veteranov in veterank Gasilske zveze Žalec.

 

V nedeljo, 11. marca 2018, je v Domu krajanov Andraž nad Polzelo Komisija za članice Savinjsko-Šaleške regije v počastitev dneva žena in materinskega dneva priredila ogled komedije POLICIJSKA POSTAJA, ki so si jo ogledale članice iz naše regije.

 

V sredo, 14. marca 2018, je v dvorani PGD Žalec potekal posvet tekmovalnih enot starejših gasilcev in gasilk. Skupaj so pred pričetkom praktičnih vaj na prostem v sliki in besedi obnovili teoretični del vaje s hidrantom in vaje raznoterosti.

 

Nekaj statistike:

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 24 intervencij, ki so skupno trajale 28 ur in 50 minut. Najdaljša intervencija je trajala 4 ure, najkrajša pa le 10 minut.


Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

 

V GPO Žalec je bilo 13 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Vransko, GPO Polzela in GPO Tabor so imeli po dve intervenciji in GPO Braslovče 5 intervencij.

Intervencije na območju GPO Vransko:


25. 2. 2018

Ob 20.11 so v Ločici pri Vranskem, Gasilska zveza Žalec, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ločica pri Vranskem, Vransko, Prekopa in Tešova so saje pogasili ter s termo kamero pregledali dimnik.

6. 3. 2018

Ob 9.44 se je na Zahomcah v GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec, na hlevu zaradi prekomerne obtežitve strešne konstrukcije zaradi teže snega vdrla streha. Posredovali so gasilci PGD Vransko, Ločica pri Vranskem in Prekopa-Čeplje-Stopnik, ki so s tehničnim posegom podprli streho hleva in z izdatno pomočjo sosedov iz njega rešili 5 glav govedi.

 

 
Tadej Zupan, 

predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

 

telefon: 051 38 28 85

Oglejte si tudi