Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
-3°C
JUTRI
4°C
-6°C

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 10. oktobrom in 10. novembrom 2022

V soboto, 15. oktobra 2022, je v dvorani Doma krajanov v Taboru potekalo jubilejno 60. srečanje veteranov in veterank Gasilske zveze Žalec. Po uvodnem pozdravu je sledila predaja prapora veteranov in veterank GZ Žalec iz Gasilskega poveljstva občine Žalec v Gasilsko poveljstvo občine Polzela, saj je prapor vsako leto hranjen v enem izmed petih gasilskih poveljstev. Nato je sledil krajši kulturni program, pregled aktivnosti gasilskih veteranov GZ Žalec, ki jih je predstavil predsednik komisije za veterane GZ Žalec Milan Lesjak, ter slovesna podelitev plaket veterana, ki jih je prejelo 16 posameznikov veteranov. Druženje se je zaključilo ob večerji in prijetnem pogovoru. Srečanja se je udeležilo 120 veterank in veteranov.

V ponedeljek, 17. oktobra 2022, je ob 21.55 v Migojnicah, občina Žalec, Gasilska zveza Žalec, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Po prejemu informacije o dogodku so bila aktivirana prostovoljna gasilska društva Griže, Zabukovica, Kasaze-Liboje, Vrbje, Gotovlje, Šempeter v Savinjski dolini in Žalec. Skupno je v intervenciji sodelovalo 67 gasilcev s 14 gasilskimi vozili. Objekt je bil pregledan z termovizijsko kamero in prezračen. Uničeno je ostrešje hiše, zaradi požara in odprave posledic požara hiša začasno ni primerna za bivanje.  Stanovalci objekta pa so začasno nastanjeni v prostorih PGD Griže. Intervencijo je vodil Gregor Videc, poveljnik PGD Griže.

V soboto, 22. 10. 2022, je v Gasilskem domu na Dobrovljah potekala prva tekma v spajanju sesalnega voda v 1. Ligi GZ Žalec SSV. Tekmovanja se je udeležilo 12 ekip.

V soboto, 5. novembra 2022, je v večnamenski dvorani Prebold potekalo tradicionalno družabno srečanje članic Gasilskih zvez Žalec in Prebold. Za dobro voljo so poskrbele plesalke plesnega studia COOL KIDS Mavrica iz Braslovč in OMB Jože Novak. Srečanja se je udeležilo 80 članic iz GZ Žalec.

V soboto, 12. novembra 2022, je v OŠ Prebold, Gasilska zveza Prebold, potekal 19. regijski kviz mladine Savinjsko-Šaleške regije 2022. Tekmovanja so se iz GZ Žalec udeležile tri ekipe pionirjev, dve ekipi mladincev in tri ekipe pripravnikov, ki so se na tekmovanje uvrstili s tekmovanja GZ Žalec. Med najboljšimi so bili:

¾    Pionirji: 1. Drešinja vas, 3. Braslovče

¾    Mladinci: 2. Kapla-Pondor

¾    Pripravniki: 2. Braslovče

Prva in druga najbolje uvrščena ekipa v vsaki kategoriji sta se s tem uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 26. 11. 2022 v Trebnjem.

V obdobju mesečnega poročila so operativne enote Gasilske zveze Žalec opravile 18 intervencij.

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

V GPO Žalec so imeli 12 dogodkov, kjer je bilo potrebno ukrepanje gasilcev, v GPO Polzela štiri, v GPO Braslovče so imeli dva dogodka, v GPO Tabor in v GPO Vransko pa intervencij niso imeli.

Tadej Zupan in Sabina Sorčan

Gasilska zveza Žalec

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi