Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vransko
JUTRI
22°C
9°C
SOB.
22°C
9°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 10. marcem in 10. aprilom 2022

Določeni ukrepi za omejevanje širjenja epidemije covida-19 so še v veljavi.

Izvedeni so bili občni zbori naslednjih gasilskih društev:

12. 3. 2022 

Tešova

12. 3. 2022 

Grajska vas

12. 3. 2022 

Gotovlje

19. 3. 2022 

Trnava

19. 3. 2022 

Vransko

26. 3. 2022 

Levec     

26. 3. 2022 

Vrbje

26. 3. 2022 

Ločica ob Savinji           

26. 3. 2022 

Prekopa-Čeplje-Stopnik

27. 3. 2022 

Ložnica pri Žalcu

8. 4. 2022 

Dobriša vas – Petrovče

8. 4. 2022 

Žalec

 

S tem je občne zbore izvedlo vseh 32 gasilskih društev v Zvezi.

 

67. Skupščina Gasilske zveze Žalec bo 22. aprila 2022.

 

V soboto, 26. marca 2022, je  v dvorani Prebold, komisija za delo s članicami Savinjsko-Šaleške regije organizirala ogled predstave »Skočiva pod kovter« v izvedbi Dramske sekcije KD PAVZA iz Selnice ob Dravi. Predstave se je udeležilo  78 članic iz Gasilske zveze Žalec.

 

V četrtek, 31. marca 2022,  je v dvorani PGD Gotovlje pod okriljem komisije za veterane Savinjsko-Šaleške regije potekal posvet tekmovalnih enot starejših gasilcev in gasilk, kjer so v sliki in besedi skupaj obnovili potek vaje s hidrantom in vaje raznoterosti s poudarkom na novostih z državnega tekmovanja v Celju 2021.

 

V soboto, 2. aprila 2022, je v prostorih Dvorane Prebold potekal regijski posvet za članice Savinjsko-Šaleške in Celjske regije. Prisluhnile so predavanjem Gradbeni zakon (legalizacija gas. domov), Nova gasilska uniforma, Zvišane maščobe v krvi in Masovna nesreča Vrbje 2020.

 

V soboto, 2. aprila 2022, so potekali kvizi mladine po gasilskih poveljstvih občin. V OŠ Vransko so bili kvizi gasilske mladine GPO Braslovče, Tabor in Vransko, v gasilskem domu PGD Polzela je potekal kviz mladine GPO Polzela, v prostorih gasilskega doma PGD Kasaze  Liboje pa kviz mladine GPO Žalec. Najboljše tekmovalne ekipe z vseh petih tekmovanj so se uvrstile na tekmovanje mladine Gasilske zveze Žalec.

 

V sredo, 6. aprila 2022, je v prostorih GZ Žalec potekal sestanek tekmovalnih enot in organizatorjev tekmovanj s starimi ročnimi in motornimi brizgalnami za pokal Savinjsko-Šaleške regije, kjer so se dogovorili o letošnjih tekmovanjih za pokal  SŠR s starimi ročnimi in motornimi  brizgalnami.

 

V sredo, 6. aprila 2022, je v gasilskem domu PGD Drešinja vas potekal Posvet mentorjev gasilske mladine GZ Žalec. Udeleženci posveta so prisluhnili predstavitvi programa dela  mladinske komisije GZ Žalec za leto 2022, informacijam s posveta mentorjev Gasilske zveze Slovenije v Zrečah, predstavitvi tekmovanj mladine v letu 2022, usposabljanja mladine ter primerom dobre prakse dela z mladimi.

 

V petek, 8. aprila 2022, 100 dni pred pričetkom Gasilske olimpijade, smo se zbrali gasilci iz celotne Slovenije in skupaj izvedli prireditve z izobešanjem zastave Gasilske olimpijade Celje 2022. V Gasilski zvezi Žalec je izobešanje zastave potekalo pred gasilskimi domovi PGD Žalec, PGD Polzela, PGD Braslovče, PGD Ojstriška vas – Tabor in PGD Vransko.

 

V soboto, 9. aprila 2022, je v OŠ Vransko potekal Kviz mladine GZ Žalec 2022. Gasilska mladina se je pomerila v treh starostnih kategorijah: pionirji, mladinci in gasilci pripravniki.

Tekmovalne ekipe so tekmovale v teoretičnem znanju in v praktičnih vajah.

Najboljše ekipe so se uvrstile na regijski kviz, ki bo potekal jeseni:

·         pionirji: 1. Drešinja vas 1, 2. Braslovče, 3. Kapla-Pondor

·         mladinci: 1. Kapla-Pondor, 2. Drešinja vas, 3. Parižlje-Topovlje

·         gasilci pripravniki: 1. Kapla-Pondor, 2. Parižlje-Topovlje, 3. Braslovče

 

11. marca 2022 je Državni zbor Republike Slovenije sprejel novelo Zakona o dohodnini (ZDoh-2Z), ki med drugim prinaša postopen dvig splošne davčne olajšave s 3.500 na 7.500 evrov za vse rezidente v Sloveniji ter dodatno splošno davčno olajšavo v višini 1.500 evrov za prostovoljce, ki nepoklicno opravljajo naloge zaščite, reševanja in pomoči nepretrgoma najmanj deset let in jih upravni organ, pristojen za zaščito, reševanje in pomoč vodi v evidenci.

V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 35 intervencij, ki so skupno trajale 69 ur in 35 minut. Najdaljša intervencija je trajala 12 ur in 30 minut, najkrajša pa le 10 minut.

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec

 

V GPO Žalec so imeli 26 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela štiri in v GPO Braslovče tri intervencije, v GPO Vransko in GPO Tabor pa po eno intervencijo.

Priloga mesečnemu poročilu Gasilske zveze Žalec

Intervencije na območju Gasilske zveze Žalec  izpis iz VULKANA (izsek za GPO Vransko)

GPO VRANSKO, 12. 3. 2022

Ob 11.56 je zagorel travnik v kraju Stopnik, GPO Vransko, Gasilska zveza Žalec. Posredovali so gasilci PGD Vransko, Tešova, Ločica pri Vranskem in Prekopa-Čeplje-Stopnik, ki so požar pogasili in pregledali območje. Obveščene so bile pristojne službe.

Tadej Zupan

predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi