Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. avgustom in 15. septembrom 2017

Pomembnejši dogodki:

Gasilke GZ Žalec in GZ Prebold so se v soboto, 19. avgusta 2017, udeležile tradicionalnega srečanja članic obeh gasilskih zvez v obliki pohoda na Mrzlico.

 

V soboto, 26. avgusta 2017, je Gasilska zveza Slovenije organizirala četrto medgeneracijsko srečanje, ki je potekalo v Črenšovcih. Gasilci so si ogledali pomurske znamenitosti, se odpravili na pohod ter se preizkusili v različnih veščinah, kot so mini gasilska olimpijada z družabnimi in šaljivimi igrami. Domačini so predstavili domače izdelke in kulinarične dobrote, sledilo je zabavno druženje s skupino Marki. Srečanja so se udeležili tudi gasilci in gasilke iz GZ Žalec.

 

Isti dan je v Braslovčah potekalo 5. tekmovanje v članski ligi GZ Žalec, ki se ga je udeležilo 15 ekip.

 

Na prvi septembrski dan smo pričeli s tečajem za operativnega gasilca, ki bo potekal ob petkih, sobotah in nedeljah skupaj bodo gasilci opravili 57 ur teorije in 92 ur prakse.

 

Naslednji dan, 2. septembra 2017, se je na regijskem tekmovanju mladine v orientaciji, ki je potekalo na Polzeli,  v spretnostih in orientacijskem pohodu pomerilo kar 57 ekip iz Savinjsko-Šaleške regije v šestih kategorijah. Prvi dve ekipi v vsaki kategoriji sta se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 16. 9. 2017 v Šentjurju. Gasilsko zvezo Žalec bodo zastopale  pionirke PGD Levec in Velika Pirešica, pionirji PGD Ločica ob Savinji, gasilke pripravnice PGD Šempeter in gasilci pripravniki PGD Kapla-Pondor.

V nedeljo, 3. septembra 2017, je potekalo še zadnje (šesto) tekmovanje v članski ligi GZ Žalec 2017. Rezultati skupnega seštevka:

  • članice A: 1. Drešinja vas, 2. Kapla-Pondor, 3. Parižlje-Topovlje
  • člani A: 1. Drešinja vas, 2. Andraž nad Polzelo, 3. Letuš
  • članice B: 1. Braslovče
  • člani B: 1. Levec, 2. Braslovče, 3. Polzela

 

Sobota, 9. septembra 2017, je bila v znamenju praznovanja dneva gasilcev Gasilske zveze Žalec, na katerem je sodelovalo preko 500 gasilcev, istočasno pa smo zaznamovali tudi 90. obletnico delovanja PGD Parižlje-Topovlje. Ob 30-letnici pobratenja Gasilske zveze Žalec in Gasilske zveze Križevci s Hrvaške je bila podpisana nova listina o pobratenju, podeljena pa so bila 4 najvišja gasilska odlikovanja, ki so jih prejeli PGD Parižlje-Topovlje, Janez Kokovnik, Jožef Matko in Martin Steiner.

Ta dan smo gostili delegacijo GZ Križevci in občine Križevci, ki je obiskala vse občine v GZ Žalec ter nekatere lokalne znamenitosti. Potekali so tudi dvostranski pogovori o nadaljnjem sodelovanju gasilcev obeh gasilskih zvez, pa tudi občin Spodnje Savinjske doline z občino Križevci.

 

Nekaj statistike:

V obdobju poročila smo zabeležili devet intervencij v skupnem trajanju sedem ur in 50 minut. Najdaljša intervencija je trajala eno uro in 20 minut, najkrajša pa 35 minut.

 

Statistika občinskih poveljstev GZ Žalec:

V GPO Žalec je bilo osem dogodkov, pri katerih je bila potrebna pomoč gasilcev, GPO Braslovče beleži eno intervencijo, medtem ko v GPO Polzela, GPO Tabor in GPO Vransko intervencij ni bilo.

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan,

predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi