Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Končno dan D za ločiške gasilce

22. julij bo v zgodovini gasilskega društva Ločica ostal zapisan z zlatimi črkami, kajti takrat je prvič v času obstoju društva na dvorišče gasilskega doma pripeljalo povsem novo vozilo na novem podvozju SCANIA, in sicer avtocisterna s 6500 litrov vode AC 30/65, kar pomeni 30-barska črpalka in 6500 litrov vode. Že dan po prihodu je to vozilo pričelo z razvažanjem pitne vode.

Naj obudim spomine. Vozilo bi moralo biti predano namenu že konec marca oziroma na začetku aprila, a je zaradi znane krize zamujalo dobre štiri mesece, tako da smo ga v nadgradnjo peljali šele 9. maja in ne januarja, kot je bilo predvideno sprva.

Za nadgradnjo takšnega vozila je predviden čas tri mesece od prevzema podvozja, vendar so v podjetju Webo-evro GV prisluhnili naši prošnji, da zaradi suše nujno potrebujemo vozilo, in vozilo izdelali v dobrih dveh mesecih, za kar se jim zahvaljujemo.

Iz srca bi se zahvalili vsem donatorjem, botrom in ostalim darovalcem za darove, ne nazadnje Občini Vransko za levji delež, da je to vozilo ugledalo luč sveta. Obljubljamo, da bomo z njim upravljali vestno in odgovorno, da bo služilo svojemu namenu, čim manjkrat v ognju in ob drugih nesrečah in čim večkrat v primeru vaj.

Vozilo je namenjeno kot podporno vozilo ob požarih za zagotavljanje zadostne količine vode in za prevoz pitne vode, k čemur smo že intenzivno pristopili, občina pa je tudi objavila odlok o sofinanciranju prevozov. V kolikor imate potrebo po vodi, kontaktirajte naše voznike ali vodilne, zato vam spodaj navajamo številke.

Vozniki:

1. Jernej Vadlan,  041 858 280 (predsednik)

 2. Andrej Urankar, 040 307 019

 3. Franc Urankar, 041 783 857

 4. Miran Hrastovec, 041 783 854

Poveljnik: Anton Urankar,  041 783 853

Vse, ki potrebujete vodo, prosimo, da očistite dovoze do rezervarja oziroma do mesta, od koder se polni, in sicer 3 m v širino in 4 m v višino. Morate nas razumeti, da smo veliko truda vložili v nabavo, zato bi radi lep videz vozila in njegovo uporabnost ohranili čim dlje. Hvala za razumevanje.

Še enkrat se vsem zahvaljujemo za pomoč. Podroben prikaz vozila botrom in ostalim donatorjem bo predvidoma 3. septembra 2022, prevzem pa načrtujemo 3. junija 2023, ko bo društvo praznovalo 90 let obstoja.

Lep pozdrav PGD Ločica pri Vranskem


Na pomoč!

Oglejte si tudi