Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Izvrstno 2. mesto na tekmovanju v orientaciji

V soboto, 7. maja 2022, je v Taboru potekalo tekmovanje mladine Gasilske zveze Žalec v orientaciji. Prostovoljno gasilsko društvo Vransko sta zastopali ekipa mladink in ekipa pionirjev.

Pot so začeli pred Osnovno šolo Tabor, s spretnostjo uporabe zemljevida in kompasa so prehodili 2 (pionirji) oziroma 3 (mladinke) kilometre dolgo pot s kontrolnimi točkami, na katerih so jih čakale teoretične in praktične naloge s področja gasilstva: vezali so gasilske vozle, spajali in zvijali cevi, z vodnimi curki zbijali tarče, prepoznavali topografske znake, na koncu pa dosegli cilj, ki je bil na istem mestu kot start.

Kljub dežju, ki je za tekmovalce predstavljal še dodaten zalogaj, so naše mladinke Iza Stojakovič, Zala Cekin in Petja Toman, z mentorjem Gašperjem Bizjakom, osvojile odlično 9. mesto, pionirji Žan Stojakovič, Ema Cekin in Anej Kršan, ki jih je na poti spremljal mentor Nejc Ropas, pa v konkurenci 16 ekip izvrstno 2. mesto. S tem so se uvrstili na regijsko tekmovanje. Zanje bomo ponovno držali pesti v mesecu juliju.

 

PGD Vransko

 

Oglejte si tudi