Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Gasilci v Občini Vransko steber zaščite in reševanja

Županja Občine Vransko Nataša Juhart in predsedniki Gasilske zveze (GZ) Žalec ter prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Prekopa- Čeplje-Stopnik, Vransko, Tešova in Ločica pri Vranskem so v sredo, 28. decembra, podpisali pogodbo o opravljanju javne gasilske službe za leta 2023.
S pogodbo urejajo vsebino, obseg in način opravljanja gasilske službe ter njeno financiranje. Občina se zavezuje, da bo financirala redno dejavnost gasilske službe, nakup opreme in vozil pa v okviru usklajenega in sprejetega finančnega načrta požarne varnosti v skladu s finančnimi možnostmi.

Uvodoma se je županja Nataša Juhart zahvalila gasilcem za požrtvovalno delo, prav tako GZ Žalec, v katero so vključena tudi prostovoljna gasilska društva iz Občine Vransko. V imenu GZ Žalec se je za dobro sodelovanje zahvalil predsednik Edo Kugler ter gasilcem Občine Vransko zaželel čim manj intervencij. Kot je omenil, bo leto 2023 zaznamoval kongres Gasilske zveze  Slovenije, ki bo v Žalcu, priprave nanj pa že potekajo.

V skladu s podpisano pogodbo bo Občina Vransko v proračunu za leto 2023 namenila za izvajanje lokalne javne gasilske službe skupaj  67.857 evrov, za  delovanje GZ Žalec in sofinanciranje strokovne sodelavke pa 5.800 evrov.

Glavnina predvidenih sredstev bo občina namenila za sofinanciranje nabave dveh novih gasilskih vozil za gasilskii društvi Ločica pri Vranskem in Prekopa-Stopnik-Čeplje, in sicer v višini 42.857 evrov. Preostala sredstva so namenjena  za redno delovanje vseh 4 gasilskih društev v občini.

                                                                                                                        T. T.

Oglejte si tudi