Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

140 navdušenih voznikov intervencijskih vozil

Delavnica intervencijske vožnje za voznike intervencijskih vozil uspešno zaključena.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem smo od 3. do 17. februarja z najsodobnejšim simulatorjem Rosenbauer izvajali delavnico intervencijske vožnje za voznike intervencijskih vozil.

Vsaka intervencijska vožnja je povezana z večjim tveganjem za nastanek prometne nesreče. Da se naši vozniki izobražujejo o takih specifičnih vožnjah, smo v sodelovanju s podjetjem Rosenbauer in ob podpori Zavarovalnice Generali v Slovenijo prvič pripeljali simulator, ki ga za učenje intervencijske vožnje uporabljajo že v številnih državah.

Prednost učenja s pomočjo simulatorja je v tem, da lahko simulira različne nevarne situacije, do katerih lahko pride na intervencijski vožnji. Pri tem se je vseh 140 udeležencev, ki so v 14 dneh preizkusili vožnjo na simulatorju, soočilo s številnimi nepredvidljivimi situacijami. Glavno sporočilo delavnice in tako je ugotovila tudi večina udeležencev, da je treba na intervencijski vožnji priti na prizorišče dogodka. Stopnjo tveganja intervencijske vožnje je potrebno prilagoditi vrsti intervencije, saj vse ne zahtevajo enake stopnje tveganja v vožnji. Prevelika srčnost, pomagati sočloveku v nesreči, mnogokrat povzroči preveliko stopnjo tveganja, kar lahko vodi v nesrečo pri vožnji. To je bilo poudarjeno tudi ob analizi vožnje posameznega udeleženca.

Navdušenje udeležencev je potrditev, da je bila odločitev AMZS za najem simulatorja pravilna, prav s tem namenom pa bomo to ponovili tudi v prihodnje.

Oglejte si tudi