Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

132. OBČNI ZBOR PGD VRANSKO

V soboto, 23. februarja 2019, smo imeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Vransko 132. redni letni občni zbor. Svoj čas za obisk so nam namenili tudi župan Občine Vransko, članica občinskega sveta Občine Vransko, poveljnik GPO Vransko, delegata GZ Žalec ter predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Predsednik, poveljnik, predsedniki komisij za mladino, veterane ter članice, blagajnik in predsednik nadzornega odbora društva so podali izčrpna poročila o delu društva in uspehih članov v preteklem letu.

Če kratko povzamem, smo v letu 2018 posredovali pri 8 intervencijah, izvedli 9 večjih operativnih vaj in 12-krat izvajali rediteljsko službo ter požarno stražo. Na področju izobraževanja smo postali bogatejši za 2 člana, ki sta opravila tečaj za strojnika ter tečaj za varno delo z motorno žago, 1 člana, usposobljenega za gašenje notranjih požarov, 2 nosilca izolirnih dihalnih aparatov ter 2, ki sta ta tečaj obnovila. Poleg naštetega smo pridobili tudi 5 gasilcev pripravnikov in enega višjega gasilca, 6 prvih posredovalcev ter voznika z opravljenim vozniškim izpitom C-kategorije.

Naše tekmovalne ekipe so v lanskem letu posegale po izjemnih rezultatih, o čemer ste lahko prebirali skozi vse leto. Starejši gasilci in članice so skupaj osvojili kar 8 prvih mest. Dobro pa se je odrezala tudi gasilska mladina.

Skozi vse leto smo se udeleževali sej, sestankov, posvetov, parad in drugih dogodkov, povezanih z gasilstvom.

S strani gostov smo dobili kar nekaj pohval, zato vemo, da smo na pravi poti. Krajanom in krajankam zagotavljamo, da se bomo trudili biti v prihodnje še boljši in da bomo naloge zaščite in reševanja opravljali po svojih najboljših močeh.

Monika M., PGD Vransko

Oglejte si tudi