Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Pesem in petje v vrtcu

Izkušnje na področju umetnosti so zaradi celovitega doživljanja in ustvarjanja pomemben dejavnik uravnoteženega otrokovega razvoja. Z umetnostjo se otrok izraža in komunicira, s čimer razvija svojo sposobnost pri različnih dejavnostih in seveda tudi pri glasbi. S petjem in poslušanjem glasbo doživlja, poustvarja in se z njo izraža (Kurikulum za vrtce).

V vrtcu tudi letos deluje pevski zbor, v katerega je vključenih 29 otrok, starih od 4 do 6 let. Pevske vaje imamo ob sredah v dopoldanskem času. Na začetku vaj najprej ogrejemo svoje telo in glasilke. Otrokom so zanimive različne vaje, ki jih izvajamo na začetku (gibalne, ritmične, glasovne). Preden spoznamo novo pesem, najprej zapojemo didaktične pesmice, kar nam je v pomoč za zlogovanje pesmi.  Naučili smo se že nekaj pesmi: Gugalnica, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Poj z menoj, Osel in kukavica, Čuk se je oženil. Znamo tudi slovensko himno, ki jo s ponosom večkrat zapojemo na vajah.

Lahko se pohvalimo tudi z nastopi v tem letu. Nastopali smo na prireditvi Otroci otrokom in na predstavitvi Erasmus+, kjer so nas obiskali gostje iz petih držav.

Te izkušnje nastopanja otroke bogatijo. Pri petju se otroci zabavajo in so sproščeni.

Simona Kopitar in Brigita Reberšek

Oglejte si tudi