Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
19°C
12°C
Oceni objavo

NAŠI PETOŠOLCI NA PREVERJANJU ZNANJA PRVE POMOČI

Poznavanje nudenja prve pomoči je v vsakdanjem življenju izredno pomembno, saj le tako lahko na kraju dogodka izvedemo nekatere pomembne ukrepe še pred prihodom nujne medicinske pomoči in človeku s tem morda rešimo celo življenje.

Mag. Vesna Mikuž, predsednica Rdečega križa Slovenije, je mnenja, da je omogočanje otrokom in mladim, da se naučijo in dajejo prvo pomoč, ena od strategij za doseganje varnejšega okolja. Znanje prve pomoči otrokom izboljšuje zmožnost izogibanja nevarnostim v vsakdanjem življenju in odzivanja v primeru nevarnosti. Strokovnjaki so dokazali, da se otroci in mladi lahko naučijo in izvajajo prvo pomoč, ter zasnovali izobraževalno pot za vključitev prve pomoči v šolski učni načrt.

Rdeči križ Slovenije je letos organiziral že XVIII. državno preverjanje znanja prve pomoči učencev osnovnih šol. Preverjanje znanja prve pomoči učencev osnovnih šol poteka na lokalni, regijski in državni ravni.

Učenci Osnovne šole Vransko-Tabor so se letos prvič udeležili vaj in lokalnega preverjanja prve pomoči v organizaciji RKS – OZ Žalec. Na OŠ Polzela so nas trikrat res prijazno sprejeli in poskrbeli za prijetno počutje.

Ekipo so sestavljali petošolci Luka Petek, Jan Kološa, Anej Kršan, Stella Vrankar, Ema Remic, Maja Reberšek in Ines Jevšenak. Na lokalnem preverjanju so se kot najmlajša ekipa med vsemi čisto prvič preizkusili v reševanju testov in oskrbi poškodovancev ter se uvrstili na odlično peto mesto.

Naslednje leto se bomo vaj in preverjanja zopet udeležili, tokrat s še več znanja in uspeha. Čestitke in pohvale sodelujočim učencem.


Mentorica: Nataša Pečovnik

Oglejte si tudi