Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
32°C
16°C
JUTRI
31°C
15°C

ČEBELICE, ČEBELICE, ROJSTNI DAN SO PRAZNOVALE

V četrtek, 20. maja 2021, je bil svetovni dan čebelarstva oziroma rojstni dan slovenskega čebelarja in slikarja Antona Janše.

V našem Vrtcu Vransko smo se strokovne delavke odločile, da ta dan proslavimo in našim najmlajšim posredujemo sporočilo narave ter jih popeljemo v svet zakladnice čebelarstva. Na »rojstni dan čebel« smo se pri zajtrku tudi posladkali z medom, ki je bil dober popotnik za kasnejši obisk čebel in s katerim smo naš dan začeli res odlično.

Pripravile smo jim različne dejavnosti, ogled čebelnjaka (ob šolskem igrišču) in filma, ki se je odvijal v njem, obenem pa smo sodelovali z zunanjimi izvajalci, člani čebelarske zveze.

Otroci so preko aktivnega učenja in praktičnih izkušenj spoznali pomen čebel, njihovo življenje v naravi in čistočo v panju, hkrati pa so bili zelo kreativni in raziskovalni. Ker pa smo v času izrednih razmer in so bolezni na pohodu, smo otrokom še posebej približale  čistočo in umivanje rok in s tem prikazale, kako so čebele marljive in obenem zelo čiste. Dan smo zaključili z mislijo, da čim bolje skrbimo za čistočo in ohranimo naravo čisto, da bomo še v prihodnosti lahko proslavljali rojstne dneve naših čebel in se spominjali našega slovenskega čebelarja.

                                                                                                                              Ida Cestnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi