Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Aktivnosti Trškega odbora Vransko v letu 2019

Člani Trškega odbora Vransko (Monika Marn, Tilen Šmigoc, Danijel Granda, Roman Lazar, Lea Pavrič) smo se od imenovanja (junija 2019) do konca leta 2019 sestali dvakrat. Obravnavali smo vprašanja krajanov, ki smo jih v odgovor posredovali županu Francu Sušniku. Vprašanja z odgovori smo na drugem sestanku ponovno obravnavali, jim dodali svoje komentarje ter jih nato v dveh delih objavili na spletnem portalu Moja Občina in v Občinskem informatorju. 

Na pobudo krajanov smo obravnavali problematiko lastnikov psov, ki na sprehodih ne počistijo za svojimi živalmi. V zvezi s tem smo se posvetovali z Zavodom za zaščito in dobrobit živali Muri ter Občinskemu svetu posredovali pobudo za namestitev dodatnih pasjih stranišč oziroma kombiniranih košev za smeti, na lokacijah, kjer krajani najpogosteje sprehajajo hišne ljubljenčke. Občina Vransko je naši pobudi delno ugodila in tako naročila dva dodatna namenska koša za pasje iztrebke z vrečkami. 

Razpravljali smo tudi o problematiki poplavljanja v trgu Vransko ter o prednostih in slabostih parkirišč skozi trg Vransko. Občinskemu svetu smo predlagali pobudo za ureditev območja umirjenega prometa na cesti cerkev – Zavod sv. Rafaela. Na Javni zavod Vrtec Vransko smo naslovili vprašanje, ali obstaja možnost, da bi bilo vrtčevsko igrišče staršem in mlajšim otrokom dostopno tudi v času, ko vrtec ne obratuje. V odgovoru so nam predstavili pomisleke in vprašanja, ki bi jih bilo potrebno v tej zvezi rešiti, a nam hkrati sporočili, da so pripravljeni na dialog.  

 

Trški odbor Vransko 

Oglejte si tudi