Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
9°C
5°C
Oceni objavo

ZIMSKA SEZONA SE ZAKLJUČUJE

ŠPORT

Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko je v zimski sezoni 2012/2013 organiziral in uspešno zaključil plesni tečaj, tečaj smučanja in deskanja na snegu za najmlajše na Golteh ter dva enodnevna smučarska izleta v tujino. O tečaju za najmlajše smo pisali že v prejšnji številki Občinskega informatorja, dodamo lahko samo to, da smo veseli, da je bilo dovolj snega, da so lahko usvojeno znanje preizkušali na okoliških gričih. Je pa ravno sneg bil tisti, ki nam je ponagajal pri izvedbi smučarskih izletov v tujino. Prvi izlet smo izvedli 13. januarja, ko smo se odpravili v Katschberg. Pri načrtovanju drugega nam je že ponagajalo vreme, tako da smo namesto 2. februarja smučali v Mokrinah/Nassfeldu 16. februarja. Tudi zadnji smučarski izlet smo organizirali v Mokrine/Nassfeld, a nam izvedba zaradi slabega vremena ni uspela.

Veseli smo, da ste se imeli z nami lepo, da ste uživali na dolgih smučarskih progah, in vabljeni, da se nam naslednje leto spet pridružite.

 

KULTURA

V jeseni smo vas v abonmajski knjižici povabili v svet umetnosti in kulture, da skupaj pozabimo na težke čase. Čeprav vam boljših časov nismo mogli zagotoviti, upamo, da so vam vsaj urice, ki smo jih preživeli skupaj v gledališkem abonmaju, popestrile sivino zimskega vsakdana. Vseh šest komedij nas je nasmejalo, kako pa so vam bile resnično všeč, nam lahko sporočite v anonimnih anketah, ki smo vam jih poslali. Veseli bomo vašega mnenja, saj nam je v veliko pomoč pri načrtovanju predstav za naslednjo sezono.

Najmlajši z obiskovanjem našega kulturnega hrama v tej sezoni še niso zaključili, saj smo morali predstavo Cifromanija zaradi zadržanosti izvajalcev prestaviti v april. Glede na njihov odziv na predstavah si drznemo trditi, da so bili z izborom zadovoljni, seveda pa upamo, da bodo ljubezen do »gledališča« negovali tudi v prihodnje.

Tisti, ki ste želeli obiskati profesionalne glasbene in gledališke hiše in si ogledati tudi zahtevnejše predstave, ste se nam lahko pridružili v potujočem abonmaju, ki je bil plod sodelovanja z ZKŠT Žalec.

Glasbenega abonmaja v tej sezoni glede na pretekle izkušnje nismo organizirali, smo vas pa vseeno v novembru »pocrkljali« s koncertom Tanje Žagar z gosti in pretekli teden s koncertom Klape Kampanel z gostoma Popseslish in Cantemus.

Resnično smo veseli, da smo zaključili z dalmatinsko glasbo, ki nas v mislih že pelje na morje in v tople poletne dni, saj je bila letošnja zima res dolga in smo se je že naveličali.

Čisto za konec pa vas naj spomnimo še na koncert, na katerega vabimo na zadnji strani tokratnega Občinskega informatorja. Zopet želimo združiti moči in z dobrim delom pomagati domačinu Dejanu Grilju pri nakupu bionskih protez, ki mu bodo vsaj nekoliko olajšale življenje. Naj nas z glasbo povezujejo dobra dejanja.

 

                                                                                                                                                                     Tanja Goropevšek

Oglejte si tudi