Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Zacvetele rož'ce iz krep papirja

Na Vranskem v okviru Društva univerza za tretje življenjsko obdobje deluje sekcija Vranske rož'ce, ki jo je ustanovila Martina Felicijan, zaslužna za ponovno obuditev nekdanjega običaja in spretnosti izdelovanja cvetja iz krep papirja. Sekcijo zdaj vodi Dragica Ropas, ob podpori Občine Vransko pa so članice 18. in 19. novembra pripravile 8. vseslovensko razstavo rož iz krep papirja.
Športna dvorana Vransko se je v dveh dneh spremenila v en sam cvetlični vrt, ki so ga krasile rože in aranžmaji iz več tisoč cvetov iz krep papirja. Na dvodnevni razstavi je svoje izdelke predstavilo 28 različnih skupin oziroma okrog sto razstavljavk in razstavljavcev iz vse Slovenije. Uradno odprtje s kulturnim programom je bilo v soboto, 18. novembra, dopoldne v Športni dvorani Vransko, ko je vse zbrane pozdravila županja Občine Vransko Nataša Juhart. V nagovoru je namenila vsem razstavljavcem besede zahvale z željo, da se v teh dveh dneh na Vranskem dobro počutijo. Pozdrav  je zbranim namenila tudi Dragica Ropas, ki se je  zahvalila vsem razstavljavcem ter jih povabila že na naslednjo, deveto razstavo.

V kulturnem programu je z igranjem na violini nastopila Ajda Bogataj in ljudske pevke Taščice iz Vojnika, program pa je povezovala Brina Bogataj. Blagoslov razstave je opravil domači župnik Jože Turinek.                                    

T. T.

 


Oglejte si tudi