Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
14°C
JUTRI
30°C
16°C
Oceni objavo

S knjižnico po svetu … MALAWI, TANZANIJA IN ZANZIBAR

Petkov večer, 16. decembra 2022, smo sicer redki obiskovalci preživeli poučen in zanimiv večer v družbi  zelo srčne Anje Antolović iz Braslovč. Anja je z nami delila trimesečno izkušnjo bivanja v kar treh afriških državah - Tanzaniji , Zanzibarju in Malawiju, kamor je bila povabljena, da kot specialna pedagoginja pripravi program za poučevanje otrok. Delo z otroki jo navdušuje že od nekdaj, najbolj pri srcu so ji otroci s posebnimi potrebami. Tudi z malavijskimi osnovnošolci se je hitro povezala. V razredu, ki je štel 98 otrok, si lahko slišal šivanko pasti na tla, tako zbrano in spoštljivo sodelujejo pri pouku.

Anja pravi, da je Afrika drug svet, tam čas teče drugače. Malawi je ena najrevnejših afriških držav, čeprav jih ne pesti lakota, saj jih hrani tamkajšnje jezero, bogato z ribami. Verjetno so tudi zato Malavijci prijazni, nenapadalni ljudje.  Je pa Malawi tudi država z najvišjo stopnjo okuženosti z aidsom, statistika pravi, da jih je dobrih 60 %. V sosednjih državah Tanzanija in Zanzibar se tujec hitreje počuti  nelagodno, sta pa ti dve državi turistično izjemno zanimivi.

Na koncu pritiče še iskrena beseda zahvale Anji, ki prostovoljno in z velikim žarom pripoveduje o Afriki, celini, ki jo nenehno vabi k sebi. Veliko uspehov in doživetij ti privoščimo, draga Anja!

Oglejte si tudi