Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Pogovor o knjigi Dirka od bloka do drevesa

V torek, 28. novembra 2023, je Občinska knjižnica Vransko gostila domačina Lucijana Zalokarja, nekdanjega atleta ter danes priznanega novinarja časopisne hiše Delo in pisatelja.

Knjiga Dirka od bloka do drevesa, ki je izšla pri založbi Umco, je spreten preplet sedmih esejev, v katerih se avtor poglablja v vprašanje dopinga v vrhunskem športu, se poigrava z etiko v športu ter analizira svoje otroške oziroma mladostniške izkušnje srednjeprogaša.

V pogovoru z Valerijo Jerman je Luc razmišljal, ali je v vrhunskem športu sploh še mogoče uspeti brez uporabe nedovoljenih snovi, kaj vse vpliva na športnikovo odločitev o prestopu legalnega, kako danes gleda na vrhunski šport. Pravi, da nad nobenim dopinškim primerom ni bil presenečen, vendar pa je bil kot marsikdo razočaran, kajti ugotovljene primere je vedno nujno presojati širše.

Izjemno zanimiv in sproščen klepet je potekal v polno obiskani avli Kulturnega doma, sklenili pa smo ga v želji po nadaljevanju gostove uspešne novinarske in osebne poti.

 

Besedilo: Valerija Jerman

Fotografije: Primož Jerman

Oglejte si tudi