Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
16°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Na obeh straneh ogledala: literarno dopoldne s pisateljem Sebastijanom Pregljem

Pri literarnem krožku smo bili v tem šolskem letu zelo dejavni in uspešni. Naš največji projekt pa je bil priprava in izvedba literarnega dopoldneva.

Literarno dopoldne s podelitvijo bralnih značk je potekalo v sredo, 17. 4. 2024. Obiskal nas je slovenski pisatelj in zgodovinar Sebastijan Pregelj, s katerim smo spregovorili o radovednosti, ki je bila letošnja tema tedna otroka in tudi šolskega literarnega in likovnega natečaja. Ob tej priložnosti je izšlo šolsko glasilo Bela vrana, v katerem so predstavljena izbrana dela natečaja. Glasilo so prejeli vsi, ki so sodelovali na natečaju.

V programu so učenci literarnega krožka izvedli predstavo Na obeh straneh ogledala. Vanjo so vpletli knjigo Sebastijana Preglja Deček Brin na domačem kolišču. Nastopila sta deček Brin in deček Gaber, ki sta prepletla svoja domišljijska svetova in se obiskovala. Tako smo se preko ogledala sprehajali med sodobnostjo in koncem kamene dobe. Ugotovili smo, da je med časovnima obdobjema veliko razlik, otroci pa ostajajo enaki: polni radovednosti in vprašanj, prav tako pa ob sebi potrebujejo nekoga, ki jih ima rad in jim na ta vprašanja daje odgovore. Med predstavo smo slišali nekaj najboljših literarnih prispevkov, si ogledali najboljša likovna dela in podelili pohvale, nagrade ter bralne značke. Gostu Sebastijanu Preglju smo postavili veliko vprašanj, njegovi odgovori so bili iskreni in prisrčni.

Za opravljeno delo si vse pohvale zaslužijo člani literarnega krožka: Izak Rajh iz 4. b, Zala Farkaš in Jakob Novak iz 5. a, Karina Maruša in Stella Vrankar iz 5. b, Gaber Šoštar in Lukas Rovšnik iz 6. b, Julija Kotnik in Lara Kropec iz 7. a, Ema Cekin in Zala Robek iz 7. b ter Eva Učakar iz 9. a. Program je polepšala plesalka Ema Remic iz 5. b.

Hvala vsem učencem in mentorjem, ki so sodelovali na natečaju. Vsem dobitnikom pohval in nagrad iskrene čestitke, ostanite ustvarjalni tudi v prihodnje.

Polona Učakar, mentorica prireditve

Oglejte si tudi